Χάρτης: Εκεί που έχει ταξιδέψει ο James Bond

Φαίνεται πως ο πιο γνωστός πράκτορας του σινεμά έχει επισκεφθεί τις περισσότερες χώρες του κόσμου από κάθε άλλο χαρακτήρα, οποιασδήποτε άλλης ταινίας, επομένως έχει διανύσει και τα περισσότερα χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, ο 007 έχει διανύσει περισσότερα από 180.000 χιλιόμετρα ξεκινώντας από το Λονδίνο και φθάνοντας στου πιο μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς του κόσμου.

Αναλυτικά οι πρωταγωνιστές της ταινίας χρειάστηκε να επισκεφθούν συνολικά 78 χώρες. Ο Sean Connery, που ενσάρκωσε τον θρυλικό πράκτορα από το 1962 έως το 1967 και από το 1971 έως το 1973, επισκέφθηκε 16 χώρες. Μεταξύ

αυτών των χωρών ήταν η Τζαμάικα για την ταινία "Dr No", τις Μπαχάμες για την ταινία "Thunderball" και την Ιαπωνία για το "You Only Live Twice".

Ο Geroge Lazenby, τον οποίο λίγοι θυμούνται ενσάρκωσε τον πράκτορα το 1969, επισκέφθηκε 3 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Πορτογαλία και η Ελβετία για την ταινία "On Her Majesty's Secret Service".

Ο Roger Moore υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ από το 1974 έως το 1985. Επισκέφθηκε 18 χώρες μεταξύ των οποίων ήταν η Αίγυπτος για την ταινία "The Spy Who Loved Me", η Βραζιλία για το "Moonranker" και την Ινδία για την ταινία "Octopussy".

O Timothy Dalton, που ήταν και ο επόμενος Τζειμς Μπόντ, επισκέφθηκε 9 χώρες. Μεταξύ αυτών των χωρών ήταν η Αυστρία για τις ανάγκες της ταινίας "The Living Daylights" και τις ΗΠΑ για την ταινία "Licence to Kill".

O Pierce Brosnan ήταν ο πράκτορας 007 από το 1995 έως το 2002 και επισκέφθηκε 18 χώρες. Ο Brosnan βρέθηκε στην Κίνα για τα γυρίσματα της ταινίας "Tomorrow Never Dies", το Αζερμπαϊτζάν για το "The World is Not Enough" και την Ισλανδία για την ταινία "Die Another Day".

Ο Daniel Craig, ο τελευταίος πράκτορας 007, που έχει αναλάβει τα ινία από το 2006 έχει, ήδη, ταξιδέψει σε 14 χώρες. Ενώ, μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν πως έφτασε μέχρι την Ουγκάντα για τις ανάγκες της ταινίας "Casino Royale", ωστόσο οι σκηνές αυτές γυρίστηκαν στο "Black Park" του Μπάκιγχαμ.

Πηγή: i100.inndependent

Keywords
Τυχαία Θέματα