Οργάνωση και λειτουργία του πλαισίου Αφερεγγυότητας

Συνάντηση στο Ανώτατο Δικαστήριο με την Αρχιπρωτοκολλητή του Ανωτάτου και με όλους τους επικεφαλής των Πρωτοκολλητών των Επαρχιακών Δικαστηρίων θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εφαρμογής της Αφερεγγυότητας Γιώργος Καροτσάκης για συζήτηση της οργάνωσης και λειτουργίας του πλαισίου Αφερεγγυότητας, στα πλαίσια των δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καροτσάκης είπε ότι μέσα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου αφερεγγυότητας

θα πρέπει να οργανωθούν και τα δικαστήρια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πλαισίου. Εξήγησε ότι η οργάνωση των δικαστηρίων θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων, την έκδοση διαταγμάτων προστασίας των πολιτών και τη συνεργασία με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας.

Ο κ. Καροτσάκης είπε ότι ένας δικαστής θα πρέπει να είναι ενήμερος όταν ένας άλλος δικαστής έχει ήδη εκδώσει διάταγμα προστασίας ενός πολίτη, έτσι ώστε να μην εκδώσει απόφαση για φυλάκιση του συγκεκριμένου πολίτη και ότι οι δικαστές θα πρέπει να γνωρίζουν ποίοι πρωτοκολλητές θα χειρίζονται τις αιτήσεις που αφορούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα