Χάος από παρανομίες στις λαϊκές αγορές

Σωρεία παρανομιών διαπιστώνεται στις λαϊκές αγορές της Κύπρου, με τους Δήμους και το Υπουργείο Εσωτερικών να τηρούν στάση ανοχής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το χάος που επικρατεί στην λαϊκή αγορά του «ΌΧΙ» στη Λευκωσία είναι ενδεικτικό, με τις λαϊκές του Στροβόλου και της Λεμεσού να επιβεβαιώνουν την παντελή απουσία ελέγχου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μεγάλοι έμποροι καταλαμβάνουν μεγάλους χώρους στις λαϊκές αγορές, ενώ φρουτέμποροι «σπρώχνουν» εκεί τα προϊόντα

που δεν καταφέρνουν να πωληθούν στις υπεραγορές.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι κάποιοι εργοδοτούν αλλοδαπούς να εργάζονται εκεί, την ώρα που οι παραγωγοί μένουν εκτός, ενώ θύματα της όλης υπόθεσης παραμένουν οι καταναλωτές, οι οποίοι πιστεύουν εσφαλμένα ότι προμηθεύονται τα προϊόντα τους κατευθείαν από τους ντόπιους παραγωγούς, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών στις 29 Σεπτεμβρίου φέτος, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στασιμότητα που παρατηρείται στην αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά στις λαϊκές αγορές, καθώς ακόμα αυτός δεν έχει τύχει εκτενούς ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα