Χάντμπολ: Δεύτερη ήττα για την Εθνική

Την 2η της ήττα στον 3ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ 2017 δέχτηκε η Εθνική μας ομάδα των αντρών. Παρά την καλή της εμφάνιση, ένα κακό πεντάλεπτο λίγο πριν το τέλος του αγώνα την υποχρέωσε να χάσει στην Πάτρα από την αντίστοιχη Εθνική της Ελλάδας με 31-27 και γι άλλη μια φορά να μείνει στις εντυπώσεις.

Κατά

την άποψη μας, η Κύπρος σε αυτή την αναμέτρηση ίσως να μπορούσε για κάτι περισσότερο. Γιατί σε αντίθεση με τον αγώνα απέναντι στην Ουκρανία, στο κλειστό «Κουκούλι» η Εθνική μας είχε σε μεγάλα διαστήματα σταθερά καλή απόδοση, είχε υπομονή, κατάφερε σε 2-3 περιπτώσεις να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα, κατάφερε να κτίσει υπέρ της διαφορές δύο και τριών τερμάτων, όμως δυστυχώς ένα κακό πεντάλεπτο προς το τέλος της αναμέτρησης γκρέμμισε ότι με κόπο είχε κτιστεί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Εν πάση περίπτωση, αν είναι να μιλήσουμε για θετικά, αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η Κύπρος, υπό την καθοδήγηση των Ανδρέα Ανδρέου και Απόστολου Μιχαήλ έκανε μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις της. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι για το Ευρωπαϊκό του 2018 (προκριματική φάση) η Κύπρος έχασε στο ίδιο γήπεδο από την Ελλάδα με 27-25, έχοντας στον πάγκο προπονητή τον Γιάννη Αρβανίτη.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική μας έκανε μια μεστή εμφάνιση. Έχοντας καταφέρει να μπλοκάρει τις επιθέσεις της Ελλάδας, κράτησε το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα (στο 10΄ χάναμε μόλις με 2-1) ενώ και με τις κινήσεις μας στην επίθεση, εκμεταλλευτήκαμε χώρους στα 6 μέτρα με αποτέλεσμα να γίνουμε στενός ... κορσές των Ελλήνων (15’ 4-3, 19΄5-5, 22΄6-6). Στο τελευταίο διάστημα του ημιχρόνου ο Ιούλιος Αργυρού, με τρία απανωτά γκολ κατάφερε μάλιστα να παγώσει το κλειστό της Πάτρας βάζοντας για πρώτη φορά από το ξεκίνημα την Κύπρο μπροστά στο σκορ, δίνοντας της μάλιστα και προβάδισμα 2 τερμάτων (25΄6-8). Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε αυτό το προβάδισμα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καταφέρει στο ημίχρονο να ισοφαρίσει σε 9-9.
Στην επανάληψη η Εθνική έκανε ένα εντυπωιακό ξεκίνημα. Με τον Γιάννο Νικηφόρου να επιχειρεί σουτ από τα 8 και 9 μέτρα η Κύπρος αιφνιδίασε την αντίπαλη άμυνα. Ο Νικηφόρου πέτυχε το δικό του σερί των τριών τερμάτων με αποτέλεσμα η εθνική μας να ξεφύγει για πρώτη φορά στο +3 (14-11). Ωστόσο, με κακές επιθέσεις, οι διεθνείς μας έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να βγει στην κόντρα και να πετύχει εύκολα γκολ και να φέρει ξανά το παιγνίδι στα ίσα (15’ 18-18). Σε αυτό το σημείο ήταν που ήρθε και το μπλακ άουτ της Εθνικής. Χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση, έγιναν βεβιασμένες επιθέσεις, είχαμε αργές επιστροφές και αυτό ήταν αρκετό για την Ελλάδα να μας τιμωρήσει και να κτίσει την μεγαλύτερη της διαφορά στο παιγνίδι (στο 20’ ήταν στο +5, 23-18). Οι διεθνείς μας επανήλθαν και προσπάθησαν να σώσουν την κατάσταση. Κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιγνίδι και να γίνουν διεκδικητικοί (25΄25-23, 27΄27-25) όμως πάνω στην πίεση και με την κούραση από την μεγάλη προσπάθεια, έγιναν λάθη που στοίχισαν. Η Ελλάδα ξέφυγε ξανά στο +4 (28’ 29-25) κι έκλεισε το παιγνίδι στο 31-27, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στον όμιλο.
Τα τέρματα της Ελλάδας πέτυχαν οι Α. Παπαδόπουλος 8, Β. Παπαδόπουλος 2, Πασμαλής 2, Παπαδιονυσίου 3, Χ. Μάλιος 4, Π. Κωστακίδης 2, Μαστορογιάννης 2, Απ. Παλάσκας 2 και Μυλωνάς 1.

ΚΥΠΡΟΣ: Χρ. Νούγκοβιτς (Μ. Μηνά) Δ, Μπότσαρης, Α. Μαρκίδης 4, Β. Δημοσθένους 3, Ξ. Κυπριανού 1, Δ. Νικηφόρου, Γ. Χριστοδούλου 1, Θ. Τσίβικος 3, Ι. Αργυρού 8, Γ. Στυλιανού, Κ. Σοφοκλέους 1, Ε. Κώστα, Χρ. Χρυσάνθου.

Ουκρανία –Λετονία 18-23

Στο άλλο παιγνίδι του ομίλου μας η Λετονία έκανε ... επίδειξη δύναμης αφού, παρά το γεγονός ότι στο ημίχρονο έχανε με 8-6 από την Ουκρανία, εξαιρετική στην επανάληψη κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη με 23-18 . Το εντυπωσιακό βέβαια έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο αγώνας έγινε στην Ουκρανία. Μετά από αυτή την επιτυχία η Λετονία πέρασε στην κορυφή του πίνακα και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(2 αγώνες)
1. ΛΕΤΟΝΙΑ 59-40 4
2. ΟΥΚΡΑΝΙΑ 45-36 2
3. ΕΛΛΑΔΑ 53-58 2
4. ΚΥΠΡΟΣ 40-58 0

*Οι επόμενοι αγώνες του ομίλου μας θα γίνουν τον ερχόμενο Ιαννουάριο 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα