Τα κόκκινα δάνεια σε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Γιούνκερ

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα των κόκκινων δανείων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα και να ενισχυθεί ο ρόλος της σε ό,τι αφορά την ανάληψη πρωτοβουλιών έναντι της Τουρκίας.

Η

συζήτηση για την οικονομική κατάσταση τη χώρα επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μην βρεθεί σε κίνδυνο καμία κατοικία Ελλήνων πολιτών, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, φέρεται να έδειξε κατανόηση στις επισημάνσεις του Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εργαστεί για μια δίκαιη συμβιβαστική λύση.

Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο, της ανάπτυξης των πολιτικών επιχειρημάτων του, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων, να επικοινωνήσει και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα