Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατούν το Σαββατοκύριακο σε όλη την Κύπρο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ περιορισμένη είναι η κυκλοφορία σε δρόμους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

Τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αναμένονται σήμερα, ενώ στα ορεινά αλλά και σε ηµιορεινές περιοχές αναµένεται να σηµειωθεί χιονόπτωση.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί

παγετός. Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο τοπικών βροχών και χιονόπτωσης στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 7 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στον µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση στις 7 σήμερα το πρωί, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι στην επαρχία Πάφου οι δρόμοι Νατάς – Χολετριών και Κελοκεδάρων – Νατά, λόγω υπερχείλισης του ποταμού «ΞΕΡΟΥ».Ανοικτοί για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι για την στην επαρχία Λεμεσού όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος.Κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην επαρχία Λευκωσίας για τους δρόμους Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Πλατρών, Πεδουλά – Μουτουλλά, Προδρόμου – Λεμύθου, Αγίου Δημητρίου – Παλιόμυλου – Λεμύθου, Πεδουλά – Κύκκου, Κύκκου – Κάμπου, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετρίας – Pinewood - Πεδουλά, Παλαιχωρίου – Συκόπετρας, Παλαιχωρίου – Αγρού, Πολύστυπου – Λειβαδιών – Αληθινού, Πολύστυπου – Χαντριών, Πολύστυπου – Λαγουδερών – Σαράντι, Πολύστυπου – Άλωνας, Φτερικουδιού – Άλωνας, Μαχαιρά – Κιονιών και Λαζανιά – Μαχαιρά.Στην επαρχία Λάρνακας οι δρόμοι Οδού – Φαρμακά και Βαβατσινιάς – Μαχαιρά.Στις πιο πάνω ορεινές περιοχές, λόγω και της πτώσης της θερμοκρασίας, αναμένεται δημιουργία παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ακόμη ότι λόγω καθαρισμού, ο δρόμος Προδρόμου - Τροόδους, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα.

Καλούνται οι οδηγοί κατά τις διακινήσεις τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν από κάθε μετακίνησή τους να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέσω της ιστοσελίδας, της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και τους επίσημους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα