"Ανοικτή πληγή" οι αμοιβές των γιατρών ενόψει εφαρμογής ΓεΣΥ

Δεν λέει να κοπάσει η διαμάχη και οι δυσκολίες στον τομέα της Υγείας, καθώς φαίνεται ότι όσο πλησιάζουμε προς το ΓεΣΥ τόσο θα αναφύονται προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, οι γιατροί του ΠΙΣ γνωστοποίησαν με συγκεκριμένες προτάσεις τις απαιτήσεις τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και απέστειλαν επίσης επιστολή στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη.

Οι προτάσεις των γιατρών του ΠΙΣ δεν φαίνεται να συνάδουν με όσα ο Ορανισμός Ασφάλισης Υγείας προκρίνει, καθώς οι αμοιβές των γιατρών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν μπορεί να κινούνται

εκτός πλαισίου του προϋπολογισμού για το ΓεΣΥ.

Ο ΟΑΥ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσανατολίσει την προσοχή του προς τη διενέργεια διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με την αμοιβή των λειτουργών υγείας, ενώ εργάζεται κυρίως προς δυο κατευθύνσεις:

το λογισμικό του Συστήματος, του οποίου η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίουέχει καταρτιστεί κείμενο κανονισμού για τον τρόπο είσπραξης των συμπληρωμών και συνεισφορών των ασθενών. Παράλληλα, θα συνεχίσει και ο διάλογος για τις αμοιβές των γιατρών.

Στην επιστολή τους προς τον Γιώργο Παμπορίδη, οι γιατροί απαιτούν την αναδιάρθρωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΓεΣΥ.

Καλούν τον Υπουργό Υγείας να τους αποστείλει γραπτώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, αλλά και αυτά που αναμένεται να ληφθούν έτσι ώστε τα κρατικά νοσηλευτήρια να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ΓεΣΥ.

Παραιτήθηκε και 6ος γιατρός της Εντατικής

Άλλος ένας γιατρός της Εντατικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας υπέβαλε την παραίτησή του. Είναι η έκτη στη σειρά παραίτηση εντατικολόγου τους τελευταίους 18 μήνες, γεγονός που θορυβεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να μην καταφέρει το συγκεκριμένο, νευραλγικής σημασίας, τμήμα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα