Μπόνους 1oς εκατομμυρίου στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Με στόχο τη μείωση των καθυστερήσεων στον εθνικό εναέριο χώρο, που καθιστούν την Κύπρο έναν από τους χειρότερους παρόχους αεροναυτιλιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μπόνους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ως κίνητρο, προκειμένου να συναινέσουν να δουλεύουν υπερωρίες, αυξάνοντας την αποδοτικότητά τους.

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου, ωστόσο, θα δοθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, επιπρόσθετα της αποζημίωσης που έτσι κι αλλιώς θα λάβουν για τις επιπλέον ώρες

που θα εργαστούν.

''Το 25% των καθυστερήσεων σήμερα στην Ευρώπη οφείλονται στην Κύπρο...Βάσει αυτού, είχε έρθει πέρυσι το Eurocontrol... και είχε εισηγηθεί ένα σχέδιο κινήτρων για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τους δικούς μας. Είναι δηλαδή ένα σύστημα που εφαρμόστηκε και πέρυσι και εφαρμόζεται και φέτος'', δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης.

Στη βάση του εν λόγω σχεδίου, οι ελεγκτές θα λάβουν το μπόνους εάν και εφόσον επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί από τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του προβλεπόμενου και πραγματικού κόστους παροχής των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών.

''Δεν χρηματοδοτείται το κόστος από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά ουσιαστικά αυτό το κόστος χρηματοδοτείται από τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες είναι αυτές που πληρώνουν το κόστος των καθυστερήσεων'', ξεκαθάρισε ο Υπουργός.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος από την εμπειρία του ως Υπουργός Συγκοινωνιών, έκανε λόγο για δημόσιους υπαλλήλους των ρετιρέ.

«Δεν ήθελε κανένας να πάρει προαγωγή, και ήταν όλες οι θέσεις Α13 κενές, γιατί υπάρχει ένας κανονισμός στη Δημόσια Υπηρεσία, όταν είσαι Α13 κλίμακα και πάνω, δεν δικαιούσαι υπερωρίες και επειδή οι υπερωρίες ήταν πολλαπλάσιες ακόμα και του μισθού τους, προτιμούσαν να μην πάρουν προαγωγή», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα