Κουγιάλης: Έφτασε ο καιρός για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση

Σαράντα ένα χρόνια, αγώνων και προσπαθειών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος είναι πάρα πολλά. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Πολιτειακό Κοινοβούλιο της πολιτείας Βικτώρια χθες, Κυριακή 26 Ιουλίου.

Η πορεία διοργανώθηκε από οργανώσεις της κυπριακής ομογένειας στην Αυστραλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους ο Υπουργός Γεωργίας υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης

λύσης λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο, και το λαό της. «Μια λύση συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό δίκαιο βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, που θα καταργεί τη διαχωριστική γραμμή και θα προβλέπει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων, καθώς και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία κάθε σύγχρονο κράτος διεκδικεί για τους πολίτες του, περιλαμβανομένων του δικαιώματος της επιστροφής και του δικαιώματος επί της περιουσίας» ανέφερε.

Έφτασε η στιγμή, τόνισε ο κ. Κουγίαλης, «για το σύνολο των Κυπρίων να πάψει να είναι οι μόνοι σήμερα Ευρωπαίοι πολίτες που δεν απολαμβάνουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στην ίδια τους την πατρίδα εξαιτίας της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής» και κάλεσε την κυπριακή ομογένεια να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες που καταβάλλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Απόψε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η κυπριακή κοινότητα Μπρίσμπεϊν και Κουήνσλαντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα