Μπήκαν στο σπίτι και τους έκλεψαν ενώ κοιμόνταν

Μετρητά, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα έκλεψαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια του τριήμερου από κατοικίες στην τουριστική περιοχή Πύλας, την ώρα που οι ένοικοι τους κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις επτά σήμερα το πρωί καταγγέλθηκε από 50χρονο ότι μεταξύ των ωρών 00.30 – 06.30, ενώ κοιμόταν με την οικογένεια του στην κατοικία του στην τουριστική περιοχή Πύλας, άγνωστος ή άγνωστοι την διέρρηξαν και έκλεψαν χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα αξίας.

Συγκεκριμένα, από το πορτοφόλι του κλάπηκε το χρηματικό ποσό των 800 βρετανικών στερλινών σε χαρτονομίσματα

των 20 και ένα ζευγάρι αντρικά γυαλιά ηλίου, αξίας 300 ευρώ. Οι δράστες πήραν το κλειδί του αυτοκινήτου του, το οποίο χρησιμοποίησαν και έκλεψαν από το όχημα ακόμα ένα αντρικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, αξίας 400 ευρώ. Στην συνέχεια, οι δράστες άφησαν το κλειδί πάνω στο αυτοκίνητο. Η συνολική αξία των κλαπέντων ανέρχεται στα 1700 ευρώ. Ασφαλιστική κάλυψη για τα κλαπέντα δεν υπάρχει,ενώ στην κατοικία δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού.

Την ίδια μέρα, γύρω στις 07.30 καταγγέλθηκε από 33χρονο τουρίστα από τη Ρωσία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 5 – 6 Ιουνίου 2017 και μεταξύ των ωρών 23.30 – 06.30, ενώ κοιμόταν με την οικογένεια του στην κατοικία του στην τουριστική περιοχή Πύλας, άγνωστος ή άγνωστοι τη διέρρηξαν και έκλεψαν από τσάντες το χρηματικό ποσό των 3 χιλιάδων ευρώ σε χαρτονομίσματα και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας χιλίων περίπου ευρώ. Ασφαλιστική κάλυψη για τα κλαπέντα δεν υπάρχει, ενώ στην κατοικία δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού.

Επίσης, 39χρονη κατήγγειλε ότι από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 07.30 σήμερα το πρωί, ενώ κοιμόταν με την οικογένεια της σε κατοικία στην τουριστική περιοχή Πύλας, άγνωστος ή άγνωστοι αποπειράθηκαν να τη διαρρήξουν. Οι δράστες αφαίρεσαν την κλειδωνιά από την ξύλινη πόρτα εισόδου, ωστόσο δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην οικία.

Ακόμα, γύρω στις 07.00 σήμερα το πρωί καταγγέλθηκε από 67χρονη ότι μεταξύ των ημερομηνιών 5-6 Ιουνίου 2017 και ωρών 23.30 – 06.20, ενώ κοιμόταν με την οικογένεια της στην κατοικία της στην Πύλα, άγνωστος ή άγνωστοι την διέρρηξαν και έκλεψαν από μέσα μία φωτογραφική μηχανή αξίας 400 βρετανικών στερλινών, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ, ένα αντρικό πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 375 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα και 100 βρετανικές στερλίνες και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου αξίας 90 ευρώ. Για τα κλαπέντα υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, ωστόσο το σπίτι δεν διαθέτει σύστημα συναγερμού.

Επίσης, γύρω στις 8 σήμερα το πρωί καταγγέλθηκε από 70χρονο ότι ενώ κοιμόταν με την οικογένεια του στην κατοικία του στην τουριστική περιοχή Πύλας άγνωστος ή άγνωστοι την διέρρηξαν και έκλεψαν από τσάντα το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και το κλειδί του αυτοκινήτου το οποίοι άνοιξαν χωρίς όμως να κλέψουν οτιδήποτε.

Μέλη του ΤΑΕ επισκέφθηκαν όλες τις σκηνές, διενήργησαν επιστημονικές εξετάσεις και παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια.

Η Αστυνομία παρέλαβε επίσης και αξιολογεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής, στο οποίο φαίνεται να καταγράφηκαν οι κινήσεις των δραστών.

Τις υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα