ΜΠΑΣΚΕΤ Τα ντέρμπι σε ΑΕΚ και Κεραυνό

Κέρδισαν Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα και εδραιώθηκαν στην πρώτη δυάδα

Με τη νίκη έφυγε από τη Λεμεσό η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία νίκησε τον Απόλλωνα στην έδρα του με 80-62, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος». Ο Απόλλωνας αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», καθώς είχε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι και τα τελευταία στάδια

της τρίτης περιόδου. Οι Λαρνακείς όμως ήταν ανώτεροι στο τέλος και έφυγαν δίκαια με τη νίκη. Μετά την επιτυχία αυτήν η ΑΕΚ έφτασε στους 32 βαθμούς και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Χωρίς τον Άπολμπι αγωνίστηκε ο Απόλλωνας, ενώ η ΑΕΚ στερήθηκε τις υπηρεσίες του Μπρέζετς. Και οι δύο έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα από τις 13 Νοεμβρίου του 2015, όταν είχε χάσει στη Λεμεσό από τον Απόλλωνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 89-78. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μπράντον Μπόουμαν, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

10λεπτα: 18-16, 33-29, 51-55, 62-80

Απόλλωνας (Παναγιώτης Γιανναράς): Κυριάκου, Γρίβας, Γεωργίου 4, Μακρέι 24 (1), Μπράσγουελ 17 (2), Πιττάκας, Πάπε Φάγε 2, Βιράρτη, Μέισον 10, Πέτγουεϊ 5.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Παλάλας 8 (2), Ντουρέν 9 (1), Κοιλαράς, Πέτροβιτς 11, Μακφάντεν 19 (1), Στυλιανού, Γκαρσία 2, Τρισόκκας 2, Μπόουμαν 22 (2), Παντελή 7 (1).

«Ερυθροκίτρινο» το ντέρμπι

Ο Κεραυνός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β' φάσης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος» με 71-65. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τις διαφορές να παραμένουν πολύ λεπτές μέχρι και τα τελευταία λεπτά του. Μετά τη σημαντική αυτή νίκη η ομάδα του Στροβόλου έφτασε τους 30 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω της δύο βαθμούς τον ΑΠΟΕΛ, και έτσι είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για να πάει απευθείας στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος, κάτι που θα πετύχουν οι πρώτες δύο ομάδες της βαθμολογίας.

Κορυφαίος του αγώνα ο Ρόναλντ Ρος, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στην τέταρτη περίοδο, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα ώστε ο Κεραυνός να πάρει τη μεγάλη νίκη.

10λεπτα: 25-21, 44-41, 51-54, 71-65

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Γουόλκερ 12, Σμότριτζ 3, Ρος 20 (3), Μιχαήλ, Πηλαβάς 2, Νεοφύτου, Στυλιανού 8 (2), Θεοχαρίδης, Ο΄Μπράιεν 13 (1), Μπάρκερ 13 (1).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας): Χιθ 17 (3), Μπιγκς 15 (1), Σιζόπουλος 3, Παντούρης 10 (3), Ράμσεϊ 7, Εζιουκβού 7, Ντιμπουά 6 (2).

Μάχη για την 6η θέση

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στο Αυγόρου την Καπάτσος Ομόνοια, στον τρίτο φετινό αγώνα που γίνεται μεταξύ των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β' Φάσης του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου και θα αρχίσει στις 16:00. Οι «βυσσινί» βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 5 νίκες και 21 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» είναι στην 7η θέση με 3 νίκες και 19 βαθμούς.

Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες μεταξύ τους για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος» νικήτρια ήταν η Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Σε περίπτωση νίκης της Ένωσης τότε θα ξεκαθαρίσει το βαθμολογικό τοπίο ενόψει της συνέχειας, με τους «βυσσινί» να κατακτούν την 6η θέση και να αγωνίζονται στη Γ’ Φάση κόντρα στην ομάδα που θα τερματίσει 3η, για μία θέση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Αν νικήσει η Ομόνοια, τότε θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα που θα γίνει μεταξύ των δύο ομάδων για να ξέρουμε σε τι θέση θα τερματίσουν κατά τη Β’ Φάση του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα