Μπάιντεν: Τα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη θα συνεχιστούν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι τα αμερικανο-βρετανικά πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη θα συνεχιστούν όσο οι σιίτες αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο σχετικά με τα πλήγματα στην Υεμένη, ο Μπάιντεν απάντησε: "Έχουν σταματήσει τους Χούθι; Όχι. Πρόκειται να συνεχίσουν;

«Η στάση της Ρωσίας στο ζήτημα των συνομιλιών για

τα πυρηνικά μπορεί να αλλάξει καθώς εκπνέει η συμφωνία New START»

Η άρνηση της Ρωσίας να συζητήσει με τις ΗΠΑ τα θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα θέτει εν αμφιβόλω την προθυμία της να συμμετάσχει στη συμμόρφωση ή σε μια συνέχεια της συμφωνίας New START για τον έλεγχο των εξοπλισμών, αλλά η στάση της μπορεί να αλλάξει καθώς το 2026 εκπνέει η συμφωνία, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τα όσα λέει η Ρωσία όσον αφορά την τρέχουσα θέση της σχετικά με τον διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Αρνούνται να συμμετάσχουν σε διμερείς επαφές σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Αυτό δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες ως προς τη βούληση της Ρωσίας να ξεκινήσει μια συζήτηση για την συνέχεια της New START ή την επιστροφή στη συμμόρφωση με την New START», δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Πρανάι Βάντι σε κέντρο μελετών στην Ουάσιγκτον.

Η Ουάσινγκτον «δεν επιθυμεί κλιμάκωση» της έντασης στη νότια και κεντρική Ασία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν επιθυμούν κλιμάκωση» στη νότια και την κεντρική Ασία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν το Ιράν και το Πακιστάν, το ένα στην επικράτεια του άλλου, τις τελευταίες ημέρες.

Η αμερικανική κυβέρνηση «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, καθώς συνοδεύει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην επίσκεψή του στη Βόρεια Καρολίνα. «Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση στη νότια και την κεντρική Ασία. Και είμαστε σε επαφή με τους Πακιστανούς ομολόγους μας», πρόσθεσε.

Το Πακιστάν «επλήγη πρώτο από το Ιράν, κάτι που ήταν μια νέα επικίνδυνη επίθεση, ένα νέο παράδειγμα του αποσταθεροποιητικού ρόλου του Ιράν στην περιοχή», συνέχισε ο Κίρμπι τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θέλουν να δουν ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα