Έτοιμο να δεχθεί κόσμο το αρματαγωγό «Ικαρία»

Στο λιμάνι Λεμεσού ναυλοχεί από χθες το αρματαγωγό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, «Ικαρία», στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των μαθητών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, δέκα εκ των οποίων είναι Κύπριοι.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα, ο κυβερνήτης , Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καρατζάς, ανέφερε πως «ήρθαμε να επισκεφθούμε την Κύπρο σαν πρώτο σταθμό, γιατί θέλουμε να δούμε πρώτα τους αδελφούς μας τους Κύπριους και μετά να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για τα υπόλοιπα λιμάνια».

« Εδώ και πολλά χρόνια η Σχολή έχει τη χαρά να φιλοξενεί

και Κύπριους μαθητές και σε αυτό το ταξίδι έχουμε 10 περίπου Κύπριους μαθητές, σε σύνολο 120 ναυτικών δοκίμων», συνέχισε και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη στους λιμένες είναι ένα διάλειμμα για τους ναυτικούς δόκιμους, μετά από συνεχή ναυτική εκπαίδευση εν πλω..

Το εκπαιδευτικό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι το Σάββατο 25 Ιουλίου, ενώ αύριο το κοινό θα μπορεί να το επισκεφθεί από τις 18:00 έως τις 20:00.

Ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καρατζάς έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κύπρο, καθώς ζούσε με την οικογένεια του στον Καραβά όταν ξέσπασε η τουρκική εισβολή και αναγκάστηκε ακολούθως να εγκαταλείψει το νησί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα