Δριμεία επίθεση κομμάτων ενδιάμεσου χώρου κατά Αναστασιάδη

Δριμεία επίθεση εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη εξαπέλυσαν κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για κυπριακό και οικονομία. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει ότι δραστηριοποιείται και σε κάτι άλλο εκτός από τη διαπλοκή.

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ζητεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος για 9 υποθέσεις που εκκρεμούν και οι οποίες, όπως λέγει, παραπέμπουν σε διαπλοκή ή και διαφθορά. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στις υποθέσεις που αφορούν την FOCUS,

την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τον Ανδρέα Βγενόπουλο, τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, την BlackRock, τον ΕLA της Λαϊκής, την πώληση των υποκαταστημάτων των τραπεζών στην Ελλάδα, τον πολιτικό έλεγχο Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών και τις παρακολουθήσεις της ΚΥΠ.

«'Θα δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να ετοιμαστεί να δώσει εξηγήσεις για όλες τις πιο πάνω υποθέσεις και να αποδείξει ότι τελικά δραστηριοποιείται και σε κάτι άλλο εκτός από τη διαπλοκή, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και για το κυπριακό, καλώντας τον να ομολογήσει τι πραγματικά συζητεί με την τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζητεί την εκ περιτροπής προεδρία, τις εγγυημένες πλειοψηφίες, τα δικαιώματα των χρηστών στα σπίτια των προσφύγων, την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνιστώσα πολιτεία και την παρθενογένεση ενός νέου κράτους.

«Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το θάρρος της γνώμης του, αν πίστευε πως τυγχάνουν οι χειρισμοί του της αποδοχής και έγκρισης του κυπριακού λαού, τότε δεν θα κρυβόταν μαζί με τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ πίσω από κλειστές πόρτες και εποικοδομητικές ασάφειες», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Για συστηματική αυτοδιάψευση και υιοθέτηση αντιφατικών δηλώσεων αναλόγως του ακροατηρίου κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΕΔΕΚ, διερωτώμενη ποιόν Νίκο Αναστασιάδη πρέπει να εμπιστευθεί ο λαός.

«Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που πριν δύο εβδομάδες αποδεχόταν εγγυημένες πλειοψηφίες και μόνιμες παρεκκλίσεις στο πλαίσιο μιας λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας; Ή μήπως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να αποδεχθεί εγγυημένες πλειοψηφίες και ακρωτηριασμό του κοινοτικού κεκτημένου;», ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Λύπη εκφράζει η Συμμαχία Πολιτών διότι, όπως λέγει, ο Πρόεδρος ενώ μιλά για ενότητα τοποθετείται με υβριστικό τρόπο για όσους καταθέτουν τεκμηριωμένη κριτική.

«Εάν ο Πρόεδρος την ενότητα την αντιλαμβάνεται με κομματικούς όρους και με όρους οπαδών που χειροκροτούν σε ότι πει και σε ότι κάνει τότε να είναι βέβαιος ότι τέτοια ενότητα δεν θα υπάρξει», επισημαίνει η Συμμαχία.

Να μην μετατρέπεται σε κήρυκα διχόνοιας καλούν τον Νίκο Αναστασιάδη οι Οικολόγοι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν διχαστική την χθεσινή του ομιλία ενώπιον των Κερυνειωτών.

«Αντί να τους εξηγήσει πως θα επιστρέψουν στην αγαπημένη τους πόλη και επαρχία κα να ζήσουν σε συνθήκες ελευθερίας, αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και σεβασμού όλων των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, επέλεξε να επιτεθεί σε όσους διαφωνούν με τις πολιτικές του επιλογές και τους χειρισμούς του στο Κυπριακό», αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση επί των διαφόρων πτυχών του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα