Αξίζει τον κόπο το ξενύχτι

Αξίζει τον κόπο (και) απόψε το ξενύχτι, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες θα μάθουμε ποιοι θα διεκδικήσουν την Κυριακή το τρόπαιο του US Open!

Στις 10 το βράδυ ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να κόψει τη φόρα του Γκαέλ Μονφίς (Νο.12), που έφτασε στην τετράδα χωρίς απώλεια σετ και φιλοδοξεί να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam.

Η Νέα Υόρκη είναι στο πλευρό του, όμως δεν ισχύει

το ίδιο για τους... αριθμούς! Βλέπετε, ο χαρισματικός Γάλλος έχει 12 ήττες σε ισάριθμους αγώνες με τον Νόλε και η πρώτη ήρθε στη Νέα Υόρκη το 2005, όταν αμφότεροι ήταν μόλις 18 ετών!

Ο Μονφίς δείχνει πιο... σοβαρός από ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς θα χάσει έτσι εύκολα την ευκαιρία να παλέψει για τον 13ο Grand Slam τίτλο του... Δύο χρόνια έχει να ηττηθεί σε major ημιτελικό!

Παρότι υπάρχουν αμφιβολίες για την κατάσταση του αριστερού του καρπού, το βέβαιο είναι πως ο Νόβακ είναι ο πιο φρέσκος τενίστας της τετράδας, καθώς έχει παίξει μόνο 9 σετ στην πορεία του προς τα ημιτελικά!

Και αυτό διότι ο Γίρι Βέσελι δεν κατέβηκε στον αγώνα του δεύτερου γύρου, ενώ Μικαΐλ Γιούζνι (τρίτος γύρος) και Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά (προημιτελικά) εγκατέλειψαν τραυματίες τις αναμετρήσεις τους με τον 29χρονος Σέρβο.

Θα ακολουθήσει ο αγώνας ανάμεσα στον Σταν Βαβρίνκα (Νο.3) και τον Κέι Νισικόρι (Νο.7), που μονομαχούν για πέμπτη φορά στην καριέρα τους. Ο 31χρονος Ελβετός έχει το προβάδισμα με 3-2, ωστόσο ο Special K, φιναλίστ του 2014, έχει μόνο νίκες όταν παίζει κόντρα σε τενίστες του Top 10 στη Νέα Υόρκη (5-0)!

Ο Σταν, πάντως, είναι θεωρητικά το φαβορί, κυρίως γιατί τελευταία ξέρει να ανεβάζει ταχύτητα στα πολύ μεγάλα ραντεβού... Έχει στην κατοχή του 2 major τίτλους και το φοβερό είναι ότι δεν έχει χάσει κανέναν από τους δέκα τελευταίους τελικούς του στο tour!

Στο court επιστρέφει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα προσπαθήσει να περάσει σε Grand Slam ημιτελικό (juniors) για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Αντίπαλός του, μάλιστα, θα είναι ο φίλος του, ο Κένεθ Ράισμα, με τον οποίο σήκωσαν την κούπα στα διπλά του Wimbledon! Ο αγώνας του 18χρονου τενίστα με τον Εσθονό θα ξεκινήσει περίπου στις 21.00

Θυμίζουμε ότι στις γυναίκες, Αντζελίκ Κέρμπερ και Καρολίνα Πλίσκοβα θα παλέψουν το Σάββατο για το βαρύτιμο τρόπαιο. Ακόμα και αν χάσει, η 28χρονη Γερμανίδα θα δει τη Δευτέρα το όνομά της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

Keywords
Τυχαία Θέματα