Πρύτανης ΠΚ: Η βολεμένη και ιδεολογικώς αγκυλωμένη αριστερά

Σάλος προκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από αναφορά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου σε άρθρο του, για "βολεμένη και ιδεολογικώς αγκυλωμένη εγχώρια αριστερά, της οποίας η σκέψη μάλλον σταμάτησε στην εποχή του Μπρέζνιεφ".

Στο άρθρο του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κάνει αναλυτική αναφορά στην απόφαση του να θεσπίσει την υποχρεωτική εισφορά των φοιτητών στο ταμείο αλληλεγγύης «Νεόφυτος Χανδριώτης» που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των

φοιτητών.

Η αναφορά του Πρύτανη σε "βολεμένη και ιδεολογικά αγκυλωμένη αριστερά, της οποίας η σκέψη σταμάτησε στην εποχή του Μπρέζνιεφ", προκάλεσε την αντίδραση φοιτητών αλλά και ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συγκεκριμένα ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Σταυρινίδης με ανάρτηση του στο Facebook κάνει λόγο για "ημέρα - ντροπή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου".

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ο κύριος Σταυρινίδης τόνισε ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου είναι Θεσμικός εκπρόσωπος για χιλιάδες ανθρώπους που αποτελούν τη φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου. "Δεν μπορεί και δεν είναι σωστό να διαχωρίζει σε στρατόπεδα με τέτοιο ισοπεδωτικό τρόπο μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων αυτών", σημείωσε. Πρώτιστο μέλημα του Πρύτανη θα πρέπει να είναι να εκφράζει ενωτικό λόγο και να λειτουργεί ενωτικά, σημείωσε ο κ. Σταυρινίδης. Εξάλλου όπως ξεκαθάρισε ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ.Χριστοφίδης έχει εκλεγεί δημοκρατικά και δημοκρατικά θα πρέπει να λειτουργεί. Κάποιοι θα συμφωνούν μαζί του και άλλοι θα διαφωνούν, τόνισε ο Παναγιώτης Σταυρινίδης.

Ο κ. Σταυρινίδης, όπως μας ενημέρωσε, δεν κρίνει τις απόψεις του Πρύτανη, παρά μόνο τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται απέναντι σε μερίδα ανθρώπων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Μάριος Μανώλη εκ μέρους της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, εξέφρασε τη λύπη του για τις αναφορές του Πρύτανη, ενώ σημείωσε ότι ο Πρύτανης "προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να μεταφέρει την διαφωνία σε άλλο επίπεδο, γεγονός που δεν τιμά κανένα". "Ως Προοδευτική δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό του το παιχνίδι καθώς για μας σημασία έχει η στήριξη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φοιτητών και όχι η προσωπική διαμάχη με τον Πρύτανη σε επίπεδο χαρακτηρισμών. Ο κάθε ένας κρίνεται από τα λόγια και τις πράξεις του", συμπλήρωσε.

Δεν ανακαλεί τίποτα...

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος τόνισε ότι δεν ανακαλεί τίποτα από όσα αναφέρει στο άρθρο του. Είναι γεγονός σημείωσε ότι οι αγκυλώσεις κάποιων στέρησαν αυτό το αγαθό από τους φοιτητές την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, στο συγκεκριμένο ταμείο εγγράφηκαν 6707 άτομα και το ποσό που μαζεύτηκε είναι περισσότερο από 250 χιλιάδες ευρώ.

Έναυσμα της διαμάχης φοιτητών και Πρύτανη, είναι η διαφωνία της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών με την απόφαση του Πρύτανη να θέσει ως υποχρεωτική προϋπόθεση τη συνεισφορά του κάθε φοιτητή στο ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το ποσό των 30 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσει να εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσει τα απαραίτητα μαθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα