Αβ.Νεοφύτου: Απαράδεκτη η βιομηχανία λάσπης και τα fake news

Απαράδεκτη η βιομηχανία λάσπης και τα fake news, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος σε πρακτικές που εφαρμόζουν κάποιοι εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Νεοφύτου, σε δηλώσεις του στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, κάλεσε όποιον μπορεί να πει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χρησιμοποιεί κτυπήματα κάτω από τη μέση, να τού το επισημάνει.

Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα μπροστά, υποδεικνύοντας ότι θα υπάρχει και επόμενη μέρα μετά τις προεδρικές εκλογές

και κάποιοι θα κληθούν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα.

Σε σχέση με το περιστατικό που έγινε με στέλεχος του ΔΗΣΥ ο οποίος προχώρησε σε σεξιστικό σχόλιο κατά της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ανθρώπινα, στεναχωρήθηκε πάρα πολύ, γιατί πρόκειται για συνεργάτη, ωστόσο, όπως είπε, έχει ευθύνη έναντι της κοινωνίας, αλλά και να δημιουργήσει κανείς τα σωστά πρότυπα για μηδενική ανοχή τέτοιων σχολίων και συμπεριφορών.

Είναι καλό να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί στην προεκλογική εκστρατεία, τόνισε, ενώ χαρακτήρισε ως προσφιλή μέθοδο να κοιτάζει κανείς πίσω στο παρελθόν και να παίζει με τα αισθήματα των πολιτών. Ωστόσο, αυτό δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο, επεσήμανε.

Προσφέρουμε στον τόπο μας για να δημιουργήσουμε για το αύριο, τόνισε, για να δημιουργήσουμε την Κύπρο που οραματιζόμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και όχι για την Κύπρο που παραλάβαμε μέσα από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος.

Η ισοπέδωση, ο αρνητισμός, ο απορριπτισμός, η εμπάθεια, η παντογνωσία, ο λαϊκισμός, δεν φέρνουν αποτέλεσμα, τόνισε με νόημα και άφησε αιχμές προς κάποιους, για συνεχίσει λέγοντας πως σε όλα χρειάζεται μέτρο.

Κάναμε λάθη, άνθρωποι είμαστε...αλλά τα λάθη μας δεν κόστισαν στη χώρα, δεν έριξαν τη χώρα στα βράχια, επεσήμανε.

ΔΗΣΥ και Πολυασφαλιστικό ΓεΣΥ

Η θέση του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης ήταν υπέρ ενός πολυασφαλιστικού ΓεΣΥ, επεσήμανε ο κ. Νεοφύτου, και δεν το κρύβουμε. Από εκεί και πέρα, συνέχισε, μέσα από τη συνεννόηση βρίσκουμε τις λύσεις, δεν μπορεί να λειτουργεί κανείς στην πολιτική δογματικά.

Είδαμε ότι το μόνο σχέδιο που τύγχανε στήριξης από τους υπόλοιπους ήταν το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ, δεν υπήρχε ανάγκη να δημιουργούμε εντάσεις, τόνισε, βρήκαμε τη λύση και προχωρούμε, μακριά από εντάσεις, ισοπέδωση και μηδενισμό.

Πρόωρη δημοσιοποίηση θεμάτων για τις εξετάσεις στις λίστες διορισίμων

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Κώστας Καδής διαχειρίστηκε άψογα το θέμα της πρόωρης δημοσιοποίησης των θεμάτων των εξετάσεων για τις λίστες διορισίμων από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ τόνισε, μάλιστα, ότι δεν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι περισσότερο από τη στιγμή που έγινε το περιστατικό αυτό.

Διαφοροποιήθηκε από τους υπόλοιπους της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, σε σχέση με το κατά πόσο πρόκειται για σαμποτάζ, λέγοντας πως δεν είναι αυτής της σχολής ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα