Αυλαία με ματσάρες

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου βρέθηκε στον αέρα μετά τη νέα βομβιστική επίθεση σε διαιτητή. Εντούτοις, μετά από ώριμες σκέψεις και αλλεπάλληλες επαφές επικράτησε το ορθότερο. Παράλληλα στάλθηκε και το μήνυμα στους θρασύδειλους, οι οποίο κρυμμένοι στο σκοτάδι «χτυπούν» ακόμα περισσότερο το ήδη ταλαιπωρημένο άθλημα.

Η 22η αγωνιστική περιλαμβάνει δυο σπουδαία παιγνίδια σε Λευκωσία και Λεμεσό. Δυο ντέρμπι με ομάδες της 4αδας. Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

και Απόλλωνας – Ανόρθωση. Τις δεδομένες απώλειες των ντέρμπι θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν ΑΕΚ και Ερμής, οι οποίοι δοκιμάζονται απέναντι σε Δόξα και Εθνικό αντίστοιχα.

Μόνο το ζευγάρι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ προέρχεται από νίκη.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο στις 4Ομόνοια - ΑΠΟΕΛΕίναι το μεγαλύτερο ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η νίκη είναι αυτοσκοπός σε κάθε αναμέτρηση για τους δυο «αιώνιους». Ωστόσο η επιτυχία προσφέρει πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς. Είναι για τούτο το λόγο που πάντοτε το Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ κεντρίζει το περισσότερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο αγώνα. Τα τελευταία χρόνια οι γαλαζοκίτρινοι πήραν τον αέρα των πρασίνων και υπερτερούν σε νίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αήττητο που τρέχουν εδώ και δυο σχεδόν χρόνια. Η τελευταία νίκης της Ομόνοιας καταγράφηκε στις 06/04/13. Τότε κέρδισε με 3-0. Έκτοτε ακολούθησαν ακόμα έξι αναμετρήσεις, με τον ΑΠΟΕΛ να μετρά τέσσερις νίκες , ενώ δυο αγώνες έληξαν ισόπαλοι (0-0).

Στον αυριανό αγώνα οι τυπικά γηπεδούχοι θα παίξουν τα ρέστα τους και τις τελευταίες τους πιθανότητες για τη διεκδίκηση του τίτλου. Επισήμως δεν δηλώνεται κάτι τέτοιο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε ενδεχόμενο που κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ, η διαφορά θα αυξηθεί στους 10 βαθμούς και θα αρχίσει τους αγώνες κατάταξης από την 1η θέση.

Στον πρώτο γύρο ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 1-0

Απόλλων – ΑνόρθωσηΝα κερδίσουν και να εκμεταλλευτούν τις απώλειες του ντέρμπι στο ΓΣΠ θα επιδιώξουν οι δυο ομάδες. Ο Απόλλωνας θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, ενώ η Ανόρθωση θα προσπαθήσει να διευρύνει το αήττητο σερί μέσα στο 2015. Οι γαλάζιοι σε ενδεχόμενο που κερδίσουν και στραβοπατήσουν οι γαλαζοκίτρινοι τότε θα ξεκινήσουν από θέση ισχύος το μίνι πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα θα αυξήσουν και τη διαφορά από την Ανόρθωση στους 10 βαθμούς. Από την άλλη η «Κυρία» σε περίπτωση που φύγει νικήτρια από το Τσίρειο, θα μειώσει σίγουρα την απόσταση από τον Απόλλωνα στους τέσσερις βαθμούς και θα εισέλθει με την απαραίτητη ψυχολογία στα πλέι οφ.

Δύσκολη επικράτηση για τον Απόλλωνα στον πρώτο γύρο με 1-0

Δόξα – ΑΕΚΝίκη και ισοπαλία στα δυο ντέρμπι είναι το καλύτερο σενάριο για την ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμαστεί στο Μακάρειο απέναντι στη Δόξα. Οι κιτρινοπράσινοι θα προσπαθήσουν να κλείσουν τον πρώτο κύκλο με επιτυχία και να ξεκινήσουν τους αγώνες κατάταξης με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Νίκη θέλει και η Δόξα. Μετά την καλύτερη εμφάνιση στη φετινή περίοδο απέναντι στην Ανόρθωση, η ομάδα της Κατωκοπιάς θα πάει με απαιτήσεις προκειμένου να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ επικράτησε δύσκολα με 1-0

Εθνικός – ΕρμήςΝα συνδυάσει με νίκη την τελευταία του παρουσία στο Δασάκι και να διατηρηθεί εντός στόχων θα επιχειρήσει ο Ερμής απέναντι στον Εθνικό. Οι φτεροπόδαροι χρειάζονται τη νίκη και για λόγους ψυχολογίας αφού την ερχόμενη Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ στο κύπελλο.

Ο Εθνικός θα ψάξει την πρώτη νίκη μέσα στο νέο χρόνο προκειμένου να αυξήσει τις αποστάσεις από τις επικίνδυνες θέσεις.

Στον πρώτο γύρο ο Ερμής κέρδισε 2-1

Οθέλλος – ΑΕΛΗ επιστροφή στο δεύτερο γκρουπ σκόρπισε απογοήτευση στην ΑΕΛ, αλλά θα πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει τους εναπομείναντες αγώνες. Το κύπελλο είναι ο μοναδικός στόχος που έμεινε στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού, τον οποίο θα διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Οι αγώνες πρωταθλήματος ενδεχομένως να αποτελέσουν δυνατή προετοιμασία για το θεσμό του κυπέλλου.

Ο Οθέλλος αναζητά την πρώτη του νίκη μέσα στο 2015. Η ομάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις και θα πρέπει να πάρει μπρος προτού βρεθεί σε χειρότερες καταστάσεις. Απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους τα πάει πολύ καλά και αυτό θα προσπαθήσει και αύριο.

Στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του αντιπάλου στο 90+4’ και επικράτησε με 1-0.

Σαλαμίνα – Αγία ΝάπαΝτέρμπι έξι βαθμών θα διεξαχθεί στο «Αμμόχωστος». Η Σαλαμίνα θα φιλοξενήσει την Αγία Νάπα, με τις δυο ομάδες να θέλουν διακαώς τους τρεις βαθμούς ώστε να πάρουν βαθμολογικές ανάσες. Οι δυο ομάδες βλέπουν σαν ευκαιρία το παιγνίδι και θα επιδιώξουν να την εκμεταλλευτούν.

Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1

Keywords
Τυχαία Θέματα