Αβέρωφ: Σύνταξη στα 65 και για υπουργούς και για βουλευτές

Σύνταξη στα 65 για βουλευτές και υπουργούς προτείνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ παράλληλα καταθέτει πρόταση που θα καταργεί την καταβολή πολλαπλών συντάξεων σε κρατικούς αξιωματούχους.

Όσον αφορά στην πρόταση για τη σύνταξη στα 65, ο κ. Νεοφύτου με τροποποίηση του ισχύοντος νόμου (περί Συντάξεων - Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας) εισηγείται την επέκταση του ορίου από τα 60 έτη στα 65.

Η συγκεκριμένη επέκταση, αφορά σε βουλευτές και υπουργούς, ενώ εισάγει σχετική πρόνοια ώστε η καταβολή σύνταξης βουλευτή και υπουργού σε πρόσωπο που έχει αναλάβει

το αξίωμα του ευρωβουλευτή να αρχίζει μετά την αποχώρησή του από το εν λόγω αξίωμα, όπως ισχύει και στην περίπτωση του βουλευτή και του υπουργού.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, που συνοδεύει την πρόταση νόμου, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Σχετικά με το μείζον θέμα των πολυ-συντάξεων, στη σχετική πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, προβλέπει ότι σε περίπτωση που αξιωματούχος ή συνταξιούχος αναλαμβάνει οποιοδήποτε λειτούργημα ή αξίωμα ή θέση μετά την έναρξη της ισχύος του προτεινόμενου νόμου, θα λαμβάνει την πλήρη μηνιαία σύνταξη που δικαιούται.

Επιπλέον, για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία ή η υπηρεσία αυτού, μηνιαίο μισθό, αντιμισθία, αποζημίωση ή χορηγία ύψους χαμηλότερου από αυτό που θα λάμβανε κατά την ανάληψη του λειτουργήματος, του αξιώματος ή της θέσης, έτσι ώστε το ποσό που τελικά θα λαμβάνει προστιθέμενο στη μηνιαία σύνταξή του να ισούται με το ποσό του μηνιαίου μισθού που κανονικά θα λάμβανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα