Αβέρωφ: Αναγκαίες για την ανάκαμψη οι αποκρατικοποιήσεις

Αναγκαίες για την πορεία οικονομικής ανάκαμψης της χώρας χαρακτήρισε σήμερα τις αποκρατικοποιήσεις ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι είναι σημαντικές για να έρθουν ξένες επενδύσεις στον τόπο, να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά και να δημιουργηθούν επιπρόσθετες.

Συμπλήρωσε ότι αν το ΑΚΕΛ τάσσεται συνειδητά ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις, τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν σταμάτησε μια σειρά από συναφείς αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του το πρωί,

στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που δήλωσε ότι ετοιμάζει το ΑΚΕΛ για αναστολή των αποκρατικοποιήσεων μέχρι το 2017. «Να εκλάβω ότι το ΑΚΕΛ συμφωνεί με τις αποκρατικοποιήσεις και το πρόβλημά του είναι μόνο ο χρόνος που θα γίνουν» διερωτήθηκε.

Είπε ότι η Βουλή έχει μεριμνήσει για να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα, καθώς ψηφίστηκε ο νόμος περί αποκρατικοποιήσεων, όπου υπάρχει ρητή πρόνοια ότι καμία αποκρατικοποίηση δεν μπορεί να γίνει, αν δεν τύχει της τελικής έγκρισης της Βουλής.

«Υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες για διασφάλιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, της εθνικής ασφάλειας ή των θεμάτων που άπτονται των εργαζομένων» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διερωτήθηκε εξάλλου γιατί το ΑΚΕΛ δεν σταμάτησε την αποκρατικοποίηση αεροδρομίων, με τις συμφωνίες, όπως είπε, να υπογράφονται επί θητείας ΑΚΕΛικών Υπουργών και τα αεροδρόμια να εγκαινιάζονται επί Προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

Συμπλήρωσε ότι επί διακυβέρνησης που συμμετείχε το ΑΚΕΛ προχώρησε η αποκρατικοποίηση της Τράπεζας Αναπτύξεως και λήφθηκε η απόφαση σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία Χριστόφια, τον Ιούλιο 2012, για κλείσιμο συγκεκριμένων οργανισμών και ιδιωτικοποίηση άλλων.

Κλείνοντας, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στο μνημόνιο που ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωνε έτοιμος να υπογράψει, που όπως είπε συμπεριλάμβανε ξεκάθαρα αποκρατικοποιήσεις.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα