Αβέρωφ: Άλλο αυτονομία και άλλο ανεξαρτησία

«Οι εθνικοί επέτειοι προσφέρονται για εθνική αυτογνωσία. Είθε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να μείνει αιώνιος φάρος εθνικού προσανατολισμού», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που έγινε μπροστά από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ισπανία και τις διεθνείς αντιδράσεις, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι πρέπει και εδώ στην Κύπρο

να κατανοήσουμε τα ξεκάθαρα μηνύματα που φεύγουν από την Ισπανία. Άλλο, είπε, είναι η αυτονομία και άλλο η ανεξαρτησία. Τέτοιες διασπαστικές κινήσεις δεν μπορούν να τύχουν της υποστήριξης του διεθνούς παράγοντα.

«Και όσοι στην τ/κ κοινότητα φλερτάρουν ή πιστεύουν σε δύο κράτη στην Κύπρο, να το ξεχάσουν. Όπως επίσης και κάποιες κρυφές σκέψεις στις συνειδήσεις κάποιων στην ε/κ κοινότητα με ένα φλερτ προς τα δύο κράτη, εκείνοι από κει και εμείς από δω, δεν έχουν θέση σε αυτόν τον κόσμο τον σύγχρονο και της διεθνούς τάξης, στον οποίο ζούμε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα