«Μνημόνιο κατανόησης» στα κατεχόμενα

«Μνημόνιο κατανόησης» υπέγραψαν στα κατεχόμενα η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετιούλ Σαγιάν Καγιά και ο «υπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων», Ερσάν Σανέρ, με την Καγιά να δηλώνει ότι μια από τις μεγαλύτερες ευαισθησίες για την Τουρκία είναι η «ΤΔΒΚ» - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – να μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να ευημερεί, στην παιδεία, την υγεία, τον τουρισμό, την γεωργία και να συνεχίσει το δρόμο της με σταθερότητα και ευμάρεια στον οικονομικό τομέα.

Με τίτλο «Η μαντιλοφορούσα Υπουργός Οικογένειας» η Αφρίκα γράφει ότι ήρθε στα κατεχόμενα

και η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών πολιτικών της Τουρκίας, η εμφάνιση της οποίας θυμίζει τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας. Η Καγιά φορά την ισλαμική μαντίλα.

Εάν ο τ/κ «λαός», συνέχισε η Τουρκάλα Υπουργός στις δηλώσεις της μετά την υπογραφή του μνημονίου, δεν ζει σε γαλήνη και ευημερία, ούτε ο τουρκικός λαός μπορεί να ζει σε γαλήνη και ευημερία. Με την υπογραφή του μνημονίου, ανέφερε, Τουρκία και ψευδοκράτος μετατρέπουν σε απτά αποτελέσματα τους αδιάσειστους δεσμούς της κοινής τους μοίρας, ενδυναμώνουν την συνεργασία τους και θέτουν κοινούς στόχους. Το μνημόνιο αυτό, συνέχισε, είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στην εθνική – όπως είπε – υπόθεση και δίδει νομική βάση στην ούτως ή άλλως στενή συνεργασία των δύο υπουργείων.

Είναι ένας οδικός χάρτης για το ποια βήματα μπορούν να γίνουν από κοινού στο θέμα της κοινωνικής πολιτικής και πως μπορούν να ενδυναμωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις, δήλωσε η Τουρκάλα Υπουργός λέγοντας επίσης ότι η χώρα της τα τελευταία 15 χρόνια έχει διανύσει σημαντική απόσταση προς την κατεύθυνση του κοινωνικού κράτους και αυτή την εμπειρία την μεταφέρουν στις χώρες που θέλουν να επωφεληθούν από αυτή. Η κοινωνική βοήθεια που έχει παραχωρήσει μέχρι σήμερα η τουρκική κυβέρνηση, είπε, φτάνει στα 35 δις ΤΛ (8,8 δις ευρώ).

Η Τουρκία είναι σήμερα, όπως πάντα, στο πλευρό του ψευδοκράτους και των Τ/κ και θα συνεχίσει να βρίσκεται, ανέφερε η κ. Καγιά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ έχει κάνει σημαντική απόσταση εδώ και 15 χρόνια ώστε οι ισορροπίες στο νησί να βελτιωθούν υπέρ των Τ/κ. Απορρίπτοντας την στάση «η μη λύση είναι λύση», συνέχισε, πέτυχαν στο Κυπριακό να αλλάξουν όλες τις παραμέτρους και να σπάσουν τα τετριμμένα. «Από την αρχή υπερασπιστήκαμε την αρχή της αμοιβαίας νίκης (win – win), από την αρχή είμαστε η πλευρά που τηρεί το λόγο της, είναι εποικοδομητική και υπέρ της λύσης».

Η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί δημοσιεύει φωτογραφία από την επίσκεψη της Τουρκάλας Υπουργού με τον «υπουργό εργασίας» στο σπίτι μιας οικογένειας σε περιοχή της κατεχόμενης εντός των τειχών Λευκωσίας, όπου περπάτησε, μίλησε με κόσμο που διαμένει εκεί και επισκέφθηκε οικογένειες με παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα. Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω περιοχή μένουν πολλές οικογένειες εκ Τουρκίας. Την επίσκεψη εκεί φέρεται να διοργάνωσε ο σύνδεσμος Ελπίδα που αποτελείται από γυναίκες.

Η κ. Καγιά συναντήθηκε επίσης με τους Ακιντζί, Σιμπέρ και Οζγκιουργκιούν. Αναχώρησε από τα κατεχόμενα χθες το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα