Αστυνομία Κύπρου: Προσοχή - Οι κίνδυνοι στις παραλίες

Το τριήμερο του κατακλυσμού, ξεκινάει από σήμερα και οι όμορφες παραλίες της Κύπρου, αναμένεται να έχουν την τιμητική τους. Χιλιάδες συμπολίτες μας, αναμένονται να περάσουν αρκετές ώρες, στη δροσιά της θάλασσας, τις επόμενες τρεις μέρες.

Η αστυνομία Κύπρου σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους πολίτες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις παραλίες.

Ως λουόμενοι, θα πρέπει να παραμένουμε μέσα στις περιοχές λουόμενων όπως αυτές καθορίζονται από τις κόκκινες σημαδούρες κατά μήκος της παραλίας. Ταυτόχρονα,
θα πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τους καθορισμένους διαύλους σκαφών που βρίσκονται κάθετα των παραλιών, για ευνόητους λόγους.Αν έχετε μαζί σας παιδιά, προτιμήστε να επισκεφθείτε παραλίες που διαθέτουν ναυαγοσώστες. Όπως και να έχει όμως, μην τα αφήσετε, για κανένα λόγο να κολυμπούν ανεπιτήρητα. Αν μάλιστα τα παιδιά είναι κάτω των 5 ετών, επιβάλλεται στενή και συνεχής επιτήρηση τους. Μην ξεχνάτε σε όλες τις περιπτώσεις, τα παιδιά να φορούν το σωσίβιο τους.Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι είστε άριστος κολυμβητής ή κολυμβήτρια, ποτέ μην πάτε μόνοι για κολύμπι. Προτιμήστε πάντοτε να συνοδεύεστε από κάποιο άλλο πρόσωπο.Μετά την κατανάλωση φαγητού ή οινοπνεύματος, αποφύγετε να εισέλθετε στη θάλασσα. Αφήστε πρώτα να περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από την ώρα του φαγητού και μετά να κολυμπήσετε.Αν σας αρέσουν οι βουτιές, οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως να αποφεύγετε τις βουτιές με το κεφάλι. Αν πάλι ασχολείστε με τις υποβρύχιες καταδύσεις, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε την αναγνωρισμένη σημαδούρα καταδύσεων ή σημαδούρα επιφάνειας χρώματος κόκκινου ή πορτοκαλί (τα άλλα χρώματα δεν γίνονται αντιληπτά στη θάλασσα από απόσταση).Όταν είστε στο νερό, φροντίστε πάντοτε το μήκος του σχοινιού της σημαδούρας να είναι κατακόρυφο πάνω από εσάς, προς την επιφάνεια.

Από πλευράς Αστυνομίας, η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, πραγματοποιώντας συνεχείς περιπολίες στις ακτές, πάντοτε έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε οποιονδήποτε χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα