Ασταμάτητη η Μπαρσελόνα και στο Λονδίνο

Με δυο τέρματα του Λιονέλ Μέσι νίκησε την Άρσεναλ με 2-0, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση
Ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του εναντίον του Τσεχ, η Μπαρσελόνα νίκησε 2-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο και ουσιαστικά εξασφάλισε από χθες την πρόκριση στους «8» του Champions League. Ο Αργεντινός πέτυχε και τα δυο γκολ, στο 71΄ και το 83΄ (πέναλτι), φτάνοντας τα 82 στη διοργάνωση.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 16 Μαρτίου, στο «Καμπ Νου».

Ήταν ένα ματς ανοιχτό με γρήγορο ρυθμό και αρκετές φάσεις. Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους με το δικό τους μεγάλο όπλο, το passing game και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, αν αναλογιστεί κανείς τις ευκαιρίες των Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (22΄) και Ζιρού (60΄) που σταμάτησαν στον Τερ Στέγκεν. Φυσικά κι η «Μπάρτσα» είχε τις δικές της καλές στιγμές, με τον Τσεχ να σώζει κλασικό τετ-α-τετ με τον Νεϊμάρ στο 49΄.

Στο 71΄ η κορυφαία τριπλέτα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνδυάστηκε και το αποτέλεσμα ήταν να... εξαφανιστεί η μπάλα. Όλα ξεκίνησαν από επίθεση της Άρσεναλ και κεφαλιά-απομάκρυνση των αμυντικών. Σουάρες και Νεϊμάρ συνδυάστηκαν και ο τελευταίος «έκοψε» στην ιδανική στιγμή για τον Μέσι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Παρόμοιος συνδυασμός και στο 78΄ με τελικό παραλήπτη τον Σουάρες, όμως το δοκάρι έσωσε τον Τσεχ.

Ο Ματιέ Φλαμινί δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την μπάλα πριν υποπέσει σε πέναλτι στον Μέσι στο 83΄, καθώς είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς δευτερόλεπτα νωρίτερα. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που έστειλε από ψες τους Καταλανούς στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, το γεγονός ότι ο Λουίς Ενρίκε δεν πραγματοποίησε ούτε μία αλλαγή παρότι στο πρόγραμμα υπάρχουν έξι επίσημοι αγώνες τις προσεχείς 26 ημέρες.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (82΄ Φλαμινί), Ζιρού (72΄ Γουέλμπεκ), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (50΄ Γουόλκοτ), Σάντσες
ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Θα κριθεί στο Μόναχο
Η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να τελειώσει από χθες την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αν και προηγήθηκε 2-0 στο Τορίνο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 απέναντι στη Γιουβέντους στο Τορίνο, αλλά ακόμη κι έτσι έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα», στις 16 Μαρτίου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, είχε ένα σουτ του Βιδάλ στο 4ο λεπτό που απέκρουσε δύσκολα ο Μπουφόν και έχασε μιαν απίστευτη ευκαιρία στο 13΄: ο Λεβαντόφσκι μπήκε στην περιοχή με έξοχη ενέργεια και γύρισε από δεξιά στον Μίλερ, λίγο πιο πίσω από όσο χρειαζόταν, με αποτέλεσμα ο Γερμανός διεθνής να παραπατήσει και να χάσει ένα σίγουρο γκολ, σε σχεδόν άδεια εστία.

Στο 43΄ όμως ο Μίλερ δεν λάθεψε, καθώς στο γύρισμα του Κόστα η απόκρουση του Μπαρτζάλι θύμισε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και όχι τον στόπερ της Εθνικής Ιταλίας, η μπάλα στρώθηκε στον άσο της Μπάγερν κι εκείνος με σίγουρο σουτ νίκησε τον Μπουφόν για το 0-1. Στο 55΄ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν με τον Ρόμπεν να σκοράρει με υπέροχο σουτ το δεύτερο φετινό γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά τις 7 Νοεμβρίου.

Η Γιουβέντους δεν είχε πάντως διάθεση να καταθέσει τα όπλα, με τον Ντιμπάλα να ξαναβάζει στο παιχνίδι την ομάδα του μειώνοντας σε 1-2 στο 63ο λεπτό, από έξοχη πάσα του Μάντζουκιτς που τον έβγαλε απέναντι στον Νόιερ, για να ισοφαρίσει τελικά ο Στουράρο στο 76ο λεπτό και να ξαναδώσει νόημα σε αυτήν τη σειρά.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστσάινερ, Εβρά, Κεντίρα (69΄ Στουράρο), Μαρκίζιο (46΄ Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75΄ Μοράτα).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπερνάτ (74΄ Μπενάτια), Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα (84΄ Ριμπερί), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Τα αποτελέσματα
Χθες
Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 0-2
(Μέσι 71', 83')
Γιουβέντους - Μπάγερν 2-2
(Ντιμπαλά 63', Στουράρο 76'/Μίλερ 43', Ρομπέν 55')
Σήμερα
ΤΕΤΑΡΤΗ
Αϊντχόφεν -Ατλέτικο Μ.
Ντιναμό Κ.- Μάντσεστερ Σίτι

Keywords
Τυχαία Θέματα