Ο Γεν. Ελεγκτής κινεί διαδικασίες για παύση του Κ. Κυριάκου

Την έναρξη διαδικασίας παύσης του βοηθού Γενικού Ελεγκτή Κυριάκου Κυριάκου, αναμένεται να ζητήσει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης από τον Γενικό Εισαγγελέα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ.

Πηγή στην Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε ότι είναι γνωστό ότι ο κ. Κυριάκου ετοιμάζει 2η επιστολή και στη βάση αυτής θα ζητηθεί η έναρξη της διαδικασίας παύσης του.

Διαβάστε επίσης: Εμφύλιος και ανταλλαγή επιστολών στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Αιτία είναι ο πόλεμος, με έντονες αντιπαραθέσεις, που ξέσπασε στους

κόλπους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ανάμεσα στον Γενικό Ελεγκτή και τον Βοηθό Γενικού Ελεγκτή.

Αφορμή της διαμάχης ήταν αρχικά η επιστολή του κ. Κυριάκου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητεί τη «θέσπιση νομοθεσίας» που θα ρυθμίζει τη λειτουργία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυριάκου επικαλείται την ανάγκη ρύθμισης θεμάτων διαφάνειας και λογοδοσίας.

«Εκφράζω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι δύο μέρες μετά την προς εσάς υπόδειξη μου για θέματα της υπηρεσιακής σας απόδοσης, ‘’θυμηθήκατε’’ εκ νέου θέματα που αφορούν τον ρόλο και τις αρμοδιότητές σας, θέματα τα οποία οριστικά έκλεισαν τον Δεκέμβριο του 2015», αναφέρει.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κυριάκου φέρεται να έχει δεχτεί επίπληξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του στην άσκηση των καθηκόντων του.
Την απάντησή του στις αιχμές, αλλά και στην επιστολή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δίνει στο ΣΙΓΜΑ ο βοηθός Γενικού Ελεγκτή.

«Η επιστολή θεωρώ ότι περιέχει ανακρίβειες. Θέλω να τονίσω ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό και η εισήγηση μου προέκυψε από πλήρες ενδιαφέρον για την Ελεγκτική Υπηρεσία. Δεν αποτελεί υπόσκαψη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας», τονίζει.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με βάση το Σύνταγμα, ο Βοηθός Γενικού Ελεγκτή είναι δημόσιος υπάλληλος, υποκείμενος στις οδηγίες του.

«Μέχρι πριν 3 χρόνια, η διευθυντική ομάδα της Υπηρεσίας αποτελείτο από 13 υψηλόβαθμα στελέχη, σήμερα αποτελείται από 9. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κανένα να αμείβεται χωρίς να προσφέρει. Το προσωπικό θα αξιοποιείται στο μέγιστο, η Υπηρεσία αλλάζει και εκσυγχρονίζεται, στη βάση των εισηγήσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, που θα υιοθετηθούν στο 100%. Αυτό δεν θα ανακοπεί όσο κι αν κάποιοι αντιδρούν επειδή τερματίστηκε η περίοδος που αμείβονταν χωρίς να προσφέρουν», λέει.

Πάντως, ο κ. Κυριάκου φαίνεται να αποτέλεσε «βραχνά» και για την τεως Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, αφού και στο παρελθόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, είχε έρθει σε προστριβή μαζί της για το θέμα των αρμοδιοτήτων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα