Αριστερή Πτέρυγα: Να μην αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει

Η κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά ανοίγει μια νέα περίοδο στην πορεία του Κυπριακού αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αριστερή Πτέρυγα προσθέτοντας ότι «η διαδικασία που άρχισε με την άνοδο του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία οδηγείται στο τέλος της από τον Νίκο Αναστασιάδη, τον άνθρωπο που το 2004 έδωσε τη μάχη για το Σχέδιο Ανάν».

Η Αριστερή Πτέρυγα αναφέρει ότι μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η Αριστερά έχει την ευθύνη να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα, να εντείνει την κριτική

της για τις θέσεις Αναστασιάδη και να κάμει καθαρό πως δεν είναι διατεθειμένη να συγκαλύψει την εγκληματική του στάση, να δώσει ένα πρόγραμμα και ένα οδικό χάρτη λύσης του Κυπριακού με βάση το οποίο να κερδίσει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στον αγώνα για την ειρήνη και την επανένωση. «Μπορεί να μετατρέψει τις Εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της λύσης και να δώσει την προοπτική κοινής δράσης για την αντιμετώπιση του εθνικισμού» προσθέτει.

Αναφέρει τέλος ότι το ΑΚΕΛ πρέπει άμεσα να συμφωνήσει με τα τουρκοκυπριακά κόμματα της Αριστεράς και ιδιαίτερα με το ΡΤΚ για κοινό αγώνα για τη λύση του Κυπριακού και να διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο που θα στηρίζει πλήρως το πρόγραμμα του κόμματος και πως η ίδια η Αριστερή Πτέρυγα θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή για την Αριστερά είναι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. «Το ΑΚΕΛ και η Κύπρος αυτή τη στιγμή χρειάζονται μια υποψη­φιό­τητα που θα πείσει πως μπορεί να αλλάξει την εθνικιστική προσέγγιση της κοινωνίας στο εθνικό ζήτημα και πως δεν μπορούν να γίνονται εκπτώσεις στο πρόγραμμα για ψηφοθηρία. Ωστόσο δεν υπάρχει τίποτε που να εμποδίζει την υποψηφιότητα Μαλά να παίξει αυτό το ρόλο» προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα