"Πιο εύκολο για ΑΕΚ και Απόλλωνα, 50-50 ο ΑΠΟΕΛ"

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Νεόφυτος Λάρκου μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για τις ομάδες μας στην Ευρώπη, την Εθνική ομάδα αλλά και τη μεταγραφή του Νειμάρ στην Παρί.

Οι δηλώσεις του Νεόφυτου Λάρκου στο Ράδιο Πρώτο:

Ήταν μία πολύ πετυχημένη εβδομάδα. Από τη στιγμή που η ΑΕΛ έκανε το καθήκον της, συμπερασματικά είτε προκριθεί κάποιος είτε όχι, αν κάνεις το καλύτερο το κυριότερο είναι ετοιμότητα. Έχει μεγάλη σημασία οι παίκτες να εμπιστεύονται τον προπονητή. Από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν πολλά. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΑΠΟΕΛ

είχε θέμα στο κομμάτι αυτό. Οι παίκτες δεν είχαν την απαραίτητη ετοιμότητα και ψυχολογία. Βρήκαν ξανά την αγωνιστικότητα τους, τη σπίθα τους. Έχει την εμπειρία, την ποιότητα και αναμέναμε να βγει στο γήπεδο. Οι Ρουμάνοι κατέρρευσαν, ήταν θέμα εμπειριών, αντοχών. Από τη στιγμή του δεύτερου γκολ τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Δεν γνωρίζω τη δύναμη της Σλάβια Πράγας, δεν μπορώ να πω κάτι βάσιμο. Αυτό που μπορώ να πω είναι μία ανερχόμενη δύναμη, αγοράζουν ακριβούς παίκτες. Μέχρι να φτιάξεις μία μεγάλη και ισχυρή ομάδα, δεν φτάνει μόνο να κάνεις μεταγραφές. Πρέπει να δούμε τις δυνατότητες στο παιχνίδι.

Κυρίως ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ με τον ίδιο κορμό και λίγες προσθαφαιρέσεις, εδώ έγγυται η αξία του να μην χτίζεις και να χαλάς την ομάδα μέρα-νύχτα. Συμπέρασμα, αυτές οι ομάδες ήταν πιο έτοιμες. Ίδιος προπονητής, ίδιος κορμός, ίδια φιλοσοφία. Όσες πιο λίγες αλλαγές τόσο πιο έτοιμος θα παρουσιάζεσαι. Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με τις κληρώσεις. Χρειάζεσαι να είσαι στην καλύτερη δυνατή θέση και να έχεις μπροστά σου την κατάλληλη κλήρωση στα μέτρα σου. Η μεγαλύτερη σπουδαιότητα ΑΕΚ και Απόλλωνα είναι η σταθερότητα. Με εξαίρεση το ΑΠΟΕΛ ξεκινούμε με τις άλλες δύο. Είχαν ευτυχώς μία καλή κλήρωση για πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση τους επιτρέπει να μπει στους ομίλους, χωρίς να λέμε ότι είναι εύκολο. Τώρα για το πιο έμπειρο ΑΠΟΕΛ θα το δούμε επί της ουσίας. Θεωρώ ότι είναι 50-50. Όλα θα εξαρτηθούν από την παρουσία του ΑΠΟΕΛ στους δύο αγώνες.

Για την Εθνική Νέων:

Θα αγωνιστούμε σε δύο φιλικούς αγώνες στη Ρουμανία. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τους επίσημους αγώνες αρχές Οκτωβρίου. Προετοιμαζούμε τη νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών με στόχο να παρουσιαστούμε στα επίσημα παιχνίδια έτοιμοι και να διεκδικήσουμε πιθανότητες πρόκρισης στο Elite Round. Η νέα φουρνιά θα έλεγα ότι είναι πιο ομαλή η προετοιμασία, το υλικό είναι λίγο καλύτερο. Χρονια΄με χρονιά οι μικροί είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι, αυτό σου δίνει χρόνο για να δουλέψεις.

Για το Νεϊμάρ: Αυτή είναι η νέα τάση στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν οι μεγιστάνες, οι Άραβες, οι Ρώσοι που γι' αυτούς τα τόσα εκατομμύρια δεν έχουν και την αξία που αντιλαμβανόμαστε εμείς. Πολλές φορές και οι μικρές σε κόστος μεταγραφές δεν αξίζουν τα λεφτά, όμως αυτός είναι ο χώρος του εμπορίου. Δεν υπάρχει λόγος να κατακρίνουμε. Όταν καλύπτεις μία ρήτρα 222 εκατομμύρια, αντιλαμβάνεστε ότι στο μέλλον μπορεί να προκύψουν μεγαλύτερες ρήτρες. Δεν μας παραξενεύει τίποτα. Στην Κύπρο η αγορά είναι πολύ μικρή. Υπάρχει χρήμα στο ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα