Αργυρό μετάλλιο ο Κονιαράκης!

Νέος θρίαμβος για την κυπριακή αποστολή στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που διεξάγεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Ο δισκοβόλος Γιώργος Κονιαράκης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο το βράδυ της Πέμπτης (30/07) και έκανε δύο τα κυπριακά μετάλλια, μετά το χάλκινο της τζουντόκα Βασιλικής Κούρρη.

Με καλύτερη βολή στα 56.13μ., που επιτεύχθηκε στη δεύτερη προσπάθεια, ο Κονιαράκης έδειξε από νωρίς ότι θα έπαιρνε μετάλλιο, με το χρώμα να κρινόταν από

τη μάχη με τον Ούγγρο Φέρεντς Αράνι. Ο τελευταίος έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και έχοντας δύο βολές καλύτερες από τον Κονιαράκη (57.45μ., 56.95μ.) πήρε δίκαια το χρυσό.

Οκτάδα η Ηλιάνα
Νωρίτερα, η σφυροβόλος Ηλιάνα Ευαγγέλου κατέκτησε την 8η θέση στον τελικό της σφυροβολίας, έχοντας καλύτερη βολή στα 56.76μ., σε μια πολύ καλή παρουσία, που ικανοποίησε την ίδια.

Επιτυχία στη γυμναστική
Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Ηλία Γεωργίου στον τελικό του σύνθετου ατομικού της γυμναστικής. Ο 16χρονος εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σύγκριση με το σύνθετο ομαδικό και έκανε ένα πολύ καλό πρόγραμμα στα έξι όργανα. Μάζεψε 78.850 πόντους που τον έφεραν στη 14η θέση στο σύνολο των 24 φιναλίστ. Και αν απέφευγε την πτώση στο έδαφος (το μοναδικό του μεγάλο λάθος) τότε θα έπαιρνε θέση στη 10άδα. Ο Γεωργίου είχε καλύτερη βαθμολογία (13.650) στο δίζυγο, αν και στο συγκεκριμένο όργανο είχε και κάποιες αστάθειες.

Καλό τελείωμα ο ποδηλάτης
Τα καλύτερα για το τέλος άφησε ο ποδηλάτης Πέτρος Προκοπίδης. Αγωνιζόμενος στο Road Race, σε μια διαδρομή 71 χλμ. και τριών περασμάτων γύρω από τη λίμνη της Τιφλίδας, κατέκτησε τη 17η θέση σε σύνολο 101 αθλητών. Με χρόνο 1 ώρα, 40 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, τερμάτισε μόλις 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον χάλκινο και 20 πίσω από τον νικητή.

Σήμερα, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με έναν αθλητή, τον επικοντιστή Δανιήλ Ιωάννου. Ο 16χρονος αθλητής του στίβου θα επιδιώξει να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ, για να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Απεσταλμένος ΕΑΚ)

Keywords
Τυχαία Θέματα