Νίκες για Ατρόμητο και ΠΑΟΚ

Ατρόμητος έτοιμος για πλέι οφ! Μ' έναν απολαυστικό Μαρσελόνιο επικράτησε 3-1 της ΑΙΚ στη Στοκχόλμη και έχει στο χέρι του το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Έπιασε ένα πέναλτι ο Γκουρμπούνοφ, παρ' ολίγον και δεύτερο.

Η εικόνα του αγώνα

Από τη στιγμή που το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Ατρόμητο, χάρη στην κούρσα του Μαρσελίνιο και το γκολ του Ναπολεόνι στο 3', ήταν πολύ πιο εύκολο για την ελληνική

ομάδα να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων. Η σπουδαία απόδοση του Βραζιλιάνου άσου στο πρώτο τέταρτο συνδυάστηκε μ' ένα δεύτερο γκολ, στο 15', και οι Περιστεριώτες είχαν την ευχέρεια να οχυρωθούν πίσω από την μπάλα περιμένοντας καρτερικά τις επιθέσεις της ΑΙΚ.

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν ως επί το πλείστον να επιτεθούν από τα δεξιά, την πλευρά του Κιβρακίδη. Υπήρχε όμως αλληλοκάλυψη, είτε από τον Φυτανίδη που ανοιγόταν είτε από τον Γοδόι, και προβλήματα δεν προέκυψαν. Μόνο ο Μπανγκουρά έδειχνε ικανός να προκαλέσει ρήγματα στην ομοιογενή άμυνα του Ατρομήτου, αλλά οι πρωτοβουλίες του έφεραν μονάχα τα άστοχα του Οφόρι στο 35' και του Πέιβι στο 38'.

Ο (υπερβολικός) καταλογισμός πέναλτι εις βάρος του Φυτανίδη στο 48' για μια από τις κλασικές μονομαχίες σε κόρνερ λίγο έλειψε ν' ανατρέψει τα δεδομένα στο ματς. Ο Γκορμπούνοφ ωστόσο οριζοντιόθηκε και έπιασε το πέναλτι του Πέιβι επιτρέποντας στους συμπαίκτες του να λειτουργήσουν χωρίς πανικό στη συνέχεια. Αν μάλιστα ο Κάλγκρεν δεν αντιδρούσε επιτυχώς στα σουτ των Γοδόι (52') και Κιβρακίδη (62'), η ελληνική ομάδα θα είχε βρει και τρίτο γκολ.

Ούτε το δεύτερο πέναλτι (που χρεώθηκε σωστά για χέρι ο Κιβρακίδης) και το 1-2 από τον Γκόιτομ στο 70' φρέναρε την πορεία του Ατρομήτου προς το μεγάλο διπλό στη Στοκχόλμη. Ο Μαρσελίνιο ήταν πολύ γρήγορος για ν' αντιμετωπιστεί από τους βαρείς αντιπάλους του και όταν τροφοδοτήθηκε, προκάλεσε πανικό στην άμυνα της ΑΙΚ. Πρώτα έχασε τετ α τετ, προσπαθώντας το δύσκολο στο 77', στο 79' αντίθετα πήγε κατά μέτωπο και κέρδισε πέναλτι και αποβολή από τον Σάντμπεργκ.

Ο Ούμπιδες δεν αστόχησε και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Γρηγορίου είχε ήδη βάλει τρίτο στόπερ στο γήπεδο (Εμπόου αντί Γκαρσία) το 3-1 ασφαλίστηκε. Για ν' αποκλειστεί πλέον ο Ατρόμητος, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω.

Οι συνθέσεις

ΑΙΚ: Κάλγκρεν, Πέιβι, Σάντμπεργκ, Γιόχανσον, Άλεξ Περέιρα, Οφόρι, Ετούχου, Μπλόμπεργκ (57' Ελίασον), Ισιζάκι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57' Γκόιτομ)

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (75' Εμπόου), Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (85' Μπρίτο), Ναπολεόνι (93' Μπάλλας)

ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Τρνάβα 1-0
Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι έπαιζε από το 2' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βίτορ, έχασε πολλές ευκαιρίες και με κορυφαίο και σκόρερ τον Ισπανό κέρδισε 1-0 την Σπαρτάκ Τρνάβα, παίρνοντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (6/8) στην Σλοβακία.

Το παιχνίδι άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 2' ο Βίτορ έχασε το κοντρόλ, ο Μίκοβιτς εκμεταλλεύτηκε την στιγμή, πήγε να βγει τετ α τετ με τον Ολσεν, όμως, ο Πορτογάλος τον κράτησε, τον έριξε κάτω με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αποβάλλει τον 26χρονο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου. Ο Μίκοβιτς στο 3' εκτέλεσε το φάουλ, χωρίς, πάντως, να βρει στόχο, ενώ ο Τούντορ προκειμένου να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην άμυνα πέρασε στο γήπεδο τον Σκόνδρα αντί του Κουλούρη.

Στο 7' ο Εντβαρτσεν δεν υπέδειξε πέναλτι΄υπέρ του Δικεφάλου σε χέρι του Γκρέσκα και στο 8' ο Λούκας μπήκε απειλητικά στην περιοχή της Σπαρτάκ, όμως, δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την κατοχή. Ο Ολσεν αντέδρασε σωστά και απέκρουσε δυνατό σουτ του Σάμπο στο 14' και στο 20' ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ, ο Κόστα πήδηξε στην καρδιά της άμυνας της Σπαρτάκ, όμως, η κεφαλιά του Πορτογάλου "έγλειψε" το δοκάρι και πέρασε έξω.

Στο 23' ο βοηθός ανέκοψε λανθασμένα με οφσάιντ, όπως φάνηκε από το ριπλέι, τον Μακ, ο οποίος έβγαινε μόνος απέναντι από τον Καμενάρ, ενώ σε ανάλογο λάθος υπέπεσε και στο 27' μετά από κάθετη του Πέλκα στον Λούκας. Η Σπαρτάκ στο 44' άγγιξε το γκολ. Μετά από οργανωμένη προσπάθεια η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Μίκινιτς στο ύψος της μικρής περιοχής, ο οποίος, όμως, σούταρε απελπιστικά άουτ.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε ξέφρενο ρυθμό. Στις καθυστερήσεις, λοιπόν, του πρώτου μέρους ο Λούκας βγήκε τετ α τετ με τον Καμενάρ, αλλά ο Ισπανός δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον γκολκίπερ της Σπαρτάκ, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Καμενάρ πρόλαβε την μπάλα πριν φτάσει στο κεφάλι του Κόστα, ο οποίος περίμενε αφύλακτος ένα μέτρο από την γραμμή της εστίας. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Σκόνδρα υπό καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, που κόντραρε σε σώματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δείχνουν νευρικοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 54' η Σπαρτάκ απείλησε μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά-απομάκρυνση του Λούκας, που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ολσεν. Ο Λούκας στο 60' πάσαρε για τον Μακ στο ύψος της περιοχής, όμως, ο Σλοβάκος αντί να σουτάρει με τη μία, προτίμησε να πρώτα να κάνει κοντρόλ με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της Σπαρτάκ να του κλέψουν την μπάλα. Στο 62' ο Πέλκας είχε ωραία έμπνευση να σουτάρει συρτά από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε μόλις άουτ.

Ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 63'. Κάτσε και Λούκας "έκρυψαν" την μπάλα, ο Κίτσιου σέντραρε, όμως, το κοντινό πλασέ του Κάτσε στην κίνηση πέρασε πάνω από την εστία του Καμενάρ. Στο 72' μετά από ολιγωρία της άμυνας της Σπαρτάκ, ο Τζαβέλλας έπιασε μονοκόματο πλασέ από το ύψος της περιοχής, αλλά ήταν χλιαρό και μπλόκαρε εύκολα ο Καμενάρ.

Μετά από λάθος του Σκόνδρα στο 76' ο Χάρμπα έφυγε μόνος απέναντι από τον Ολσεν, όμως, νικήθηκε από τον Σουηδό γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Λούκας ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, αλλά το γύρισμα του Ισπανού στην περιοχή της Σπαρτάκ δεν βρήκε συμπαίκτη του.

Ο Ολσεν απέκρουσε δυνατό σουτ του Σάμπο στο 79' και στο 82' ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε. Ο Κυριάκος Σαββίδης έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Μυστακίδη, ο οποίος με εξαιρετική κάθετη έβγαλε τον Λούκας τετ α τετ και ο Ισπανός εκτέλεσε γράφοντας το 1-0. Να σημειωθεί ότι ο Λούκας αποθεώθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ και ανταπέδωσε με χαιρετισμό σα να έλεγε στον κόσμο σας αγαπώ, πιθανόν γιατί ήταν το τελευταίο του ματς στα "ασπρόμαυρα". Στις καθυστερήσεις ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά Κίτσιου και Πέλκας στάθηκαν άτυχοι σε σουτ που επιχείρησαν.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (73' Σαββίδης), Κάτσε, Πέλκας, Λούκας, Μακ (78' Μυστακίδης), Κουλούρης (5' Σκόνδρας)

Σπαρτάκ Τρνάβα: Κάμεναρ, Γιάνετσκα, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (20' Στάινχούμπελ), Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς (86' Μπάεζ), Βόιτους (74' Χάρμπα), Μίκινιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκες, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ,nikes, atromito, paok