Άρειος Πάγος: Δεν εκδίδονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Την απόφαση να μην προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, έλαβε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου αποφάσισαν να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη γείτονα χώρα. Όπως είναι γνωστό, η 8 στρατιωτικοί είχαν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο,

το περασμένο καλοκαίρι, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χιουσείν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που δικάζονται στην Ελλάδα και σήμερα αναμένεται η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοσή τους ή όχι στην Τουρκία.

Ο Μουφτούογλου ανέφερε ότι «περιμένουμε τουλάχιστον από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές να μη δώσουν την ευκαιρία να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι».

«Συνεχίζεται η δικαστική υπόθεση για τους 8 στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα. Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε πληροφορηθεί για το ποια θα είναι η απόφαση. Αναμένουμε από την Ελλάδα να επιστρέψει σε εμάς αυτούς τους πραξικοπηματίες. Η μεγαλύτερή μας προσδοκία είναι η παράδοση από την Ελλάδα αυτών των πραξικοπηματιών στην τουρκική δικαιοσύνη. Και μία τέτοια απόφαση, που να ικανοποιεί αυτή την προσδοκία, περιμένουμε να λάβουν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές. Περιμένουμε τουλάχιστον από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές να μη δώσουν την ευκαιρία να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα