Φ.Φωτίου για αξιοποίηση αρχαιολογικού χώρου Χοιροκoιτίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Χοιροκοιτίας για πολιτιστικές δραστηριότητες, «συμβάλλει στην ανάπτυξη περιφερειακής πολιτιστικής δραστηριοποίησης, παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών στην πολιτιστική δημιουργία και αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και ιστορία και βοηθά στην απόκτηση πολιτισμικής παιδείας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Φωτίου, απηύθυνε χαιρετισμό στην Πολιτιστική Εκδήλωση της Χοιροκοιτίας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είπε ότι «τέτοιου είδους

πρωτοβουλίες μικρών κοινωνιών, αξίζουν την στήριξη όλων μας, αφού γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της παράδοσης και του πολιτισμού μας».

Ανέφερε πως «το καλλιτεχνικό επίπεδο των εκδηλώσεων, καθώς και η άριστη οργάνωση τους σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο περιβάλλον, ενισχύουν και προβάλουν την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και αποτελούν βασικούς στόχους της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησής μας».

Συγχαίροντας τους διοργανωτές, και ιδιαίτερα, την Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, Ελένη Θεοδώρου, ο Επίτροπος Προεδρίας, είπε ότι ο Νεολιθικός Οικισμός της Χοιροκοιτίας «αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα πρώιμης μόνιμης εγκατάστασης πληθυσμών στο νησί, που το 1998 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO».

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα