Αρχηγός: Μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας

Στον απόηχο της διαρροής βίντεο από τον ξυλοδαρμό κρατούμενου από δύο αστυνομικούς, στα κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου στέλνει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε αναφορά σε αυτή καθότι κάτι τέτοιο δυνατό να προκαλέσει πρόβλημα στην έρευνα ή σε μια ενδεχόμενη

μελλοντική δικαστική διαδικασία.

«Εκείνο που θέλω να δηλώσω κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό είναι ότι η Αστυνομική Βία η οποία ασκείται εκτός των πλαισίων του νόμου αποτελεί τη χείριστη μορφή κατάχρησης εξουσίας. Τέτοια μορφή κατάχρησης εξουσίας προκαλεί οργή και αγανάκτηση αλλά ταυτόχρονα και ντροπή. Ντροπή γιατί αυτή η μορφή κατάχρησης εξουσίας μας παίρνει ως σώμα πολλά χρόνια πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός.

Ο Αρχηγός επισημαίνει πως τέτοιες μορφές κατάχρησης εξουσίας αδικούν πρώτιστα τον πολίτη τον οποίο έχουμε καθήκον και υποχρέωση να Υπηρετούμε. Αδικούν όμως και τις εκατοντάδες των μελών μας που νυχθημερόν εργάζονται με αυταπάρνηση και με κίνδυνο πολλές φορές της ζωής τους για τη διαφύλαξη και προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη.

«Όπως δήλωσα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου αλλά και κατ επανάληψη θα επιδεικνύεται και διαβεβαιώ ότι επιδεικνύεται μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας από μέλη της Αστυνομίας. Η Αστυνομία λειτουργεί με βάσει κανόνες και το Νόμο. Όσοι λειτουργούν εκτός Νόμου και εκτός των όσων θέλουμε να πρεσβεύει η Κυπριακή Αστυνομία σήμερα δεν έχουν θέση στις τάξεις της», καταλήγει ο κ. Χρυσοστόμου.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Posted by Epaminondas Korakides on Tuesday, August 18, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα