Αραδίππου: Έτοιμος για επαναδιεκδίκηση ο Δημ. Ε.Ευαγγελίδης

Την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας Αραδίππου εξήγγειλε απόψε σε συγκέντρωση στην Αραδίππου ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και τη δραστική μείωση εσόδων τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε ότι με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών χωρίς την υποβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και την εφαρμογή πολιτικών σύγχρονης διοίκησης επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί. Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής που επισφραγίζουν την ανοδική πορεία της

Αραδίππου.

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται σύντομα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτουν όλο το φάσμα της λειτουργίας της πόλης, είπε, και αυτά αφορούν το οδικό δίκτυο, τις υποδομές, τους χώρους πρασίνου, τη φροντίδα των δημοτών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους όπως στο σχεδιασμό και κατασκευή όλων των αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζονται για οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα έργα αυτά είναι της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Σχεδιασμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Έξυπνη Βιομηχανική Πόλη Αραδίππου» το οποίο, προβλέπει, μεταξύ άλλων, εφαρμογή φωτοβολταϊκών συστημάτων σχεδόν σε όλες τις οικίες στο Δήμο Αραδίππου. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται να ανέλθει μεταξύ €25 και €50 εκατομμυρίων.

Προβλέπει επίσης τη διαμόρφωση και αναβάθμιση της Πλατείας Αποστόλου Λουκά με προέκταση μέχρι το Μουσείο Καϊμακλιώτη, την κατασκευή σύγχρονου, μεγάλου πάρκου συνολικής έκτασης 37 σκαλών στην περιοχή Κοφινάρια και δεύτερου πάρκου στην περιοχή Κρασσά το οποίο θα περιλαμβάνει και υπαίθριο αμφιθέατρο.

Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς, κατέληξε ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, “έχοντας πλήρη αντίληψη και συναίσθηση του έργου που έχουμε μπροστά μας και της πορείας που καλούμαστε να διανύσουμε. Σας καλώ να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Για να θωρακίσουμε όσα μαζί κτίσαμε. Για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της κοινής μας προσπάθειας. Για να ανεβάσουμε την πόλη μας ακόμα πιο ψηλά.”

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα