Αποσύρθηκε παραμύθι με χελώνα-δολοφόνο

Αναστάτωση προκλήθηκε ανάμεσα σε γονείς στην Κύπρο. όταν ήρθαν αντιμέτωποι με παραμύθι του 2010, που έκανε αναφορές σε κανιβαλισμό. Το παραμύθι παρόλο που σύμφωνα με τον Εκδoτικό Οίκο έχει αποσυρθεί αγοράστηκε από γονείς τον Ιούνη του 2016.

Συγκεκριμένα, στο παραμύθι «Ιστορίες περιπέτειας για το βράδυ», που εκδόθηκε το 2010 γίνεται αναφορά σε χελώνα, η οποία σκοτώνει, τεμαχίζει και ταΐζει τα κομμάτια μιας μαϊμούς στους φίλους της και στην συνέχεια σκοτώνει τις μαϊμούδες πνίγοντάς τις.

Άμεση ήταν η απάντηση του

Εκδοτικού Οίκου στις αντιδράσεις των γονιών, ο οποίος μέσα από την σελίδα του στο Facebook απολογείται και στην συνέχεια διαβεβαιώνει, ότι το εν λόγο βιβλίο έχει αποσυρθεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση των Εκδόσεων Τζιαμπίρης-Πυραμίδα:

«Υπηρετώντας για περισσότερα από 30 χρόνια το παιδικό βιβλίο και έχοντας πάντα στο μυαλό μας την ανάγκη δημιουργίας ιστοριών και ηρώων που εξυπηρετούν τη ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των μικρών μας φίλων, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για τις ατυχείς ιστορίες που υπήρχαν στο βιβλίο «Ιστορίες περιπέτειας για το βράδυ» και δεν εντοπίστηκαν έγκαιρα από τα άτομα που εργάζονταν στο τμήμα της επιμέλειας των Εκδόσεών μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είχε εκδοθεί το 2010 και αμέσως το ίδιο έτος -μόλις εντοπίστηκε η εν λόγω ιστορία- δόθηκε εντολή σε όλα τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία να αποσυρθεί το βιβλίο από τα ράφια και τους καταλόγους και η πλειονότητα τους έχει ήδη αποσυρθεί ενώ το οποιοδήποτε απόθεμα από αυτά καταστράφηκε. Ως εκ τούτου από το έτος 2011 το συγκεκριμένο βιβλίο δε βρίσκεται στον κατάλογο του εκδοτικού μας οίκου και δε διανέμεται στα βιβλιοπωλεία. Υπήρχαν, όμως, προφανώς κάποια εναπομείναντα αντίτυπα τα οποία εκ παραδρομής δεν αποσύρθηκαν και προκάλεσαν την αναστάτωση αυτή σε γονείς και παιδιά.

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας.

Μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι.

Με εκτίμηση,

Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα»

Keywords
Αναζητήσεις
ιστοριες περιπετειας για το βραδυ πυραμιδα
Τυχαία Θέματα