Απόψε η εκδήλωση για τα 40χρονα της Σημερινής

40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ!

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποτυπώνουμε ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ μέσα από το φωτογραφικό ΑΦΙΕΡΩΜΑ της εφημερίδας Σημερινής που γιορτάζει 40 χρόνια ελευθερίας λόγου και άποψης.

H εκδήλωση θα πραγματοποιήθεί απόψε στις 19.00 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και θα προσφωνήσει ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Νίκος Αναστασιάδης.

Μια

δυναμική διαδρομή 40 χρόνων με πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά, ιστορικά, πολιτιστικά, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της ιστορίας του τόπου μας.

Στις 3 Φεβρουαρίου 1976 γεννήθηκε μια εφημερίδα. Όχι μια οποιαδήποτε εφημερίδα, αφού μια ομάδα καταξιωμένων και έμπειρων δημοσιογράφων αποφάσισαν να βουτήξουν τις πένες τους στο αίμα της καρδιάς τους και να εκδώσουν τη «Σημερινή».

Ήταν ένα τόλμημα πρωτόγνωρο μέσα στην καταστροφή που προκάλεσε η τουρκική εισβολή. Μια επανάσταση στα λιμνάζοντα νερά του κυπριακού Τύπου.

Και όλα αυτά για να μπορούν οι πολίτες εδώ και 40 χρόνια να έχουν:

Μια ανεξάρτητη έπαλξη ενημέρωσης.

Ένα ισχυρό βήμα ελεύθερης έκφρασης.

Μια δυνατή φωνή προβολής και διεκδίκησης

Ένα Μέσο κριτικής των κακώς εχόντων αλλά και προβολής των επιτευγμάτων των Ελλήνων της νήσου

Από την ίδρυσή της, η «Σημερινή» έχει έναν σταθερό στόχο: Την απελευθέρωση της Κύπρου από τον Τούρκο Αττίλα. Την απαλλαγή της από ξένα δεσμά και επιβουλές, την ισχυροποίηση του κυπριακού Ελληνισμού, την επιβίωσή του στην γη των πατέρων του και την καταξίωση της Κύπρου ως μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή τα 40 χρόνια ενεργής και έντονης παρουσίας στον Κυπριακό Τύπο, η εφημερίδα Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, σας προσκαλεί από τις 17 – 21 Φεβρουαρίου 2016, στη Λεβέντειο πινακοθήκη για ένα ταξίδι αναδρομής 40 χρόνων με επίκεντρο την ιστορία του τόπου, μέσα από φωτογραφίες και πρωτοσέλιδα της Σημερινής,

Στις 17 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο θα γίνει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τον διαπραγματευτή Αντρέα Μαυρογιάννη ανοιχτή για το κοινό.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πολιτική συζήτηση, με θέμα:

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΛΥΣΗ Ή ΔΙΑΛΥΣΗ?

Ομιλητές : Aβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού και

Νικόλας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος

Συντονιστής: Nικήτας Κυριάκου, Αναπληρωτής Διευθυντής Ειδήσεων Τηλεόρασης

Σίγμα

ΛΕΒΕΝΤΕΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 10.00 -22.00, Πέμπτη-Κυριακή 10.00- 17.00

Keywords
Τυχαία Θέματα