Απολογείται στην Άννα Ανδρέου ο Κώστας Μαυρίδης

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις απολογίες του για τον σάλο που προκλήθηκε από άρθρο του, εξέδωσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

Στο επίμαχο άρθρο του, ο ευρωβουλευτής με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου στο οποίο ενώ είχε προσκληθεί η Κυβέρνηση δεν παραβρέθηκε, ενώ παραβρέθηκε σε άλλη παρουσίαση βιβλίου στο παρελθόν, της δημοσιογράφου Άννας Ανδρέου, (τα δυο βιβλία είχαν ως αντικείμενο γεγονότα της εισβολής του 1974 και μαρτυρίες πρωταγωνιστών), η κυβέρνηση είχε εκπροσωπηθεί, ο Κώστας Μαυρίδης άφησε εναντίον της ανταποκρίτριας του κρατικού

καναλιού μομφές ότι εξυπηρετεί τρόπον τινά συμφέροντα της κυβέρνησης Ερντογάν.

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του ευρωβουλευτή, ενώ σχετική ανακοίνωση υπέρ της δημοσιογράφου εξέδωσε και η Ένωση Συντακτών.

Η ανακοίνωση του ευρωβουλευτή αναφέρει τα ακόλουθα:

"Επειδή υπήρξαν αντιδράσεις και σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, για προσβλητικές αναφορές μου σε άρθρο μου (ημερομηνίας 24 Δεκεμβρίου 2016 στον «Φιλελεύθερο») εναντίον της δημοσιογράφου Άννας Αντρέου, οφείλω να σημειώσω ότι δεν διατύπωσα, ούτε είχα πρόθεση και ούτε υπονοούσα ότι η δημοσιογράφος Α. Αντρέου είναι φερέφωνο του τουρκικού κράτους ή του Ερντογάν.

Τιμώ το δημοσιογραφικό επάγγελμα και απολογούμαι σε όσους δημιουργήθηκαν λανθασμένες εντυπώσεις.

Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ - S&D"

Keywords
Τυχαία Θέματα