Απόλλων: Τα... κλειδιά πρόκρισης

Να δείξει την ανωτερότητά της κόντρα στην Γκρασχόπερς καλείται η ομάδα του Εμάνουελ
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η διαπίστωση ότι ο Απόλλων όχι μόνο δεν υστερεί αλλά υπερτερεί σαν ομάδα της Γκρασχόπερς είναι κοινή στους «κυανόλευκους» της Λεμεσού. Το 90λεπτο στο Σεντ Γκάλεν απέδειξε ότι η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ έχει τους Ελβετούς στο ΓΣΠ, αρκεί να είναι προσεκτική σε όλο το παιγνίδι, χωρίς νεκρά διαστήματα, και να έχει καθαρό μυαλό.

Αυτό το δεύτερο, που είναι πολύ σημαντικό, θα έρθει με τους αγώνες, αφού για τη λεμεσιανή ομάδα στην Ελβετία ήταν μόλις το πρώτο επίσημο τη φετινή χρονιά. Μόλις ο Απόλλων βρει αγωνιστικό ρυθμό με τους συνεχόμενους αγώνες, οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν το καθαρό μυαλό που χρειάζεται σε κάθε αγώνα.

Είναι επίσης κοινή διαπίστωση ότι ο Απόλλων στο ΓΣΠ θα περάσει 100% αν διατηρήσει το μηδέν παθητικό. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να είναι κάποιος απόλυτος, όμως ο φετινός Απόλλων διαθέτει τον επιθετικό πλουραλισμό για να σκοράρει σε οποιονδήποτε αγώνα. Έτσι κόντρα στην Γκρασχόπερς, που έδειξε να έχει τα θεματάκια της στην άμυνα, ο Απόλλων το ένα γκολ θα το βάλει όπως και να έχει. Άρα το κλειδί είναι η άμυνα. Ο Απόλλων έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ σε όλα τα φετινά του παιγνίδια, φιλικά και επίσημο. Ήρθε η ώρα για το πρώτο clean sheet της χρονιάς, που θα τον φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης, για 3η φορά στην ιστορία του.

Επίσης είναι φανερό ότι ο Πέδρο Εμανουέλ διαθέτει ένα πραγματικά γεμάτο ρόστερ. Σχεδόν δύο παίκτες για κάθε θέση. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι προχθές στο πρώτο επίσημο παιγνίδι της χρονιάς δεν αγωνίσθηκαν οι 6 από τις 8 μετεγγραφές (Ντουντού, Ροπέρζ, Αλεχάντρο, Πιέχ, Καρώ, Κίσσας) σαν αλλαγή έπαιξαν οι Μάγκλιτσα και Σακέτι, και καθόλου οι Παπουλής, Μακρίδης, Λόπες. Τουλάχιστον οι 9 από αυτούς θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρίσκονται στην 11άδα της λεμεσιανής ομάδας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Πορτογάλο τεχνικό να φτιάχνει την ομάδα του ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αναμέτρησης. Μπορεί πολύ εύκολα και παίξει ο Απόλλων και το 4-1-4-1 (όπως έπαιξε στην Ελβετία) αλλά και με το 4-1-3-2 που ενδεχομένως θα δούμε σε πολλά φετινά παιγνίδια της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα