Απόλλων: Ο καλύτερος δυνατός για την εποχή

Στη Μολδαβία οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν πολύ περισσότερα από μια νίκη-πρόκριση επί της Σαξάν.

Στο «Ζίμπρου» του Κισινάου ο Απόλλωνας την περασμένη Πέμπτη έκανε το αναμενόμενο και το απαιτητό: επικράτησε της πρωτοεμφανιζόμενης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Σαξάν με το άνετο και δίκαιο 2-0 που τον στέλνει ουσιαστικά στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αναμενόμενο και απαιτητό, ωστόσο, δεν ήταν και τόσο αυτονόητο. Ο σύλλογος της Λεμεσού μετρούσε μόλις δύο εβδομάδες προπονήσεων, είχε καινούργιο προπονητή (Πέδρο Εμάνουελ) και τέσσερις νεοφερμένους (Φρέιρε, Ελίζιο, Σατσέτι,

Πέδρο) στην ενδεκάδα.

Τούτων δοθέντων αποκτά πρόσθετη αξία ότι κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την εστία του και ότι -για όσο διάστημα αρκούσαν οι αντοχές των παικτών του- κατάφερε να αποδώσει στρωτό ποδόσφαιρο με συνδυασμούς και οργανωμένη ανάπτυξη. Παρουσίασε ό,τι καλύτερο μπορούσε να βγάλει στο γήπεδο στο συγκεκριμένο σημείο της προετοιμασίας του.

Η χαμηλή δυναμική του αντιπάλου δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, ωστόσο το πρώτο δείγμα αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, εφ’ όσον η ομάδα συνεχίσει να δουλεύει στον ίδιο ρυθμό και να εμφανίζεται εξ ίσου σοβαρή και συγκεντρωμένη στις επίσημες υποχρεώσεις της.

Όταν αρχίσουν να λύνονται τα πόδια των ποδοσφαιριστών, όταν επιστρέψουν οι τραυματίες, όταν ολοκληρωθεί η μετεγγραφική ενίσχυση, όταν ο νέος προπονητής περάσει τη φιλοσοφία του, ο Απόλλωνας θα δικαιούται βάσιμα να ελπίζει στη δημιουργία μιας ομάδας πιο ανταγωνιστικής απ’ ό,τι την περασμένη περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα