Απόλλων: Ο «εγκέφαλος» και ο... βράχος από Βραζιλία

Αποτελούν την βραζιλιάνικη δύναμη του Απόλλωνα φέτος. Ο ένας είναι ο «εγκέφαλος» στη μεσαία γραμμή, δημιουργός και σκόρερ, ενώ ο άλλος αποτελεί μια σταθερή αξία στην άμυνα, δίνοντας και σημαντικές επιθετικές λύσεις. Ο λόγος για τους Ντα Σίλβα και Βινίσιους. Η λεμεσιανή ομάδα έχει και τρίτο Βραζιλιάνο στη δύναμή της, τον Ντουντού Παραϊμπά, ο οποίος όμως, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Απόλλωνα στη φετινή περίοδο.

Διανύει τη δεύτερή του χρονιά στον Απόλλωνα και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα. Ο λόγος για τον

Άλεξ Ντα Σίλβα, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας στη φετινή περίοδο. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή στη Λεμεσό και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοσή του μέσα στο γήπεδο. Ο «El Mago» του Απόλλωνα, εκτός από τα 11 τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, έχει μοιράσει και πολλές ασίστ, ενώ από τα πόδια του ξεκινούν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των «κυανολεύκων».
Η αλήθεια είναι πως η πρόσληψη του Σωφρόνη Αυγουστή τον «απελευθέρωσε», αφού παίζει σχεδόν πάντα με δύο αμυντικούς μέσους πίσω του, γεγονός που του επιτρέπει να αφοσιώνεται στα επιθετικά του καθήκοντα χωρίς να έχει στο μυαλό του την άμυνα, ένα κομμάτι που δεν είναι και το καλύτερό του. Σε μια ομάδα με αρκετές προσωπικότητες, ο Ντα Σίλβα έχει καταφέρει με το σπαθί του να είναι ένας εκ των κορυφαίων. Το πάθος του παρασύρει και τους συμπαίκτες του και η διάθεσή του για τη νίκη αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο και για τους υπόλοιπους. Κακά τα ψέματα, για να μπορέσει ο Απόλλωνας να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος, θα πρέπει να συνεχίσει ο Άλεξ τις υψηλές πτήσεις.

Ο Βραζιλιάνος άσος έχει παρουσία και στα 28 παιγνίδια της ομάδας του στο πρωτάθλημα, μετρά ήδη 2.417 λεπτά συμμετοχής, ενώ σκόραρε 11 φορές. Έχει -με τα στημένα του- μοιράσει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, ενώ έχει σκοράρει και δύο τέρματα στο κύπελλο.
Ο Πάουλο Βινίσιους, αν και δεν γέμισε το μάτι σε κάποιους όταν αρχικά ήρθε, αποτελεί έναν σταθερότατο αμυντικό, που έδεσε εκπληκτικά με τον Βαλεντίν Ρομπέρζ. Η έλλειψη ταχύτητας αναπληρώνεται με την πολύ καλή αντίληψη που έχει στον χώρο και μπορεί με την εμπειρία του να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις. Είχε και τις ατυχίες του, αφού σημείωσε δύο αυτογκόλ (με Ερμή και ΑΕΛ), τα οποία όμως τα «απάλειψε» στην πορεία. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει και επιθετική συνεισφορά, αφού ήδη σημείωσε πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στην Ευρώπη. Κάποια εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, όπως το γκολ-νίκης στο 90' με τη Δόξα στο «Μακάρειο», η ισοφάριση στο 95' στο λεμεσιανό ντέρμπι ή η ισοφάριση στο 91' με την ΑΕΚ, που οδήγησε στην ολική ανατροπή με το γκολ του Γκίε δύο λεπτά αργότερα. Σημαντικό, όμως, ήταν και το τέρμα του με τη Δόξα στο «Τσίρειο», αφού με αυτό ο Απόλλωνας προηγήθηκε λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει αγωνισθεί σε 28 παιγνίδια της ομάδας του στο πρωτάθλημα και μετρά 2.340 λεπτά συμμετοχής,

Keywords
Τυχαία Θέματα