Απόλλων: Έτοιμος να γράψει και αυτή την ιστορία (videos)

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Απόλλωνας πέτυχε σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη, γράφοντας τις πιο χρυσές σελίδες του συλλόγου στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το καλοκαίρι του 2013 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την ίδια σεζόν έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που πανηγύρισε εκτός έδρας νίκη (1-0 την Λέγκια), ενώ το 2014 έγινε επίσης η πρώτη ομάδα μας που προκρίθηκε σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δύο συναπτά έτη. Φέτος, υπάρχει η προοπτική να πετύχει ακόμα κάτι που δεν πέτυχε ποτέ προηγουμένως

στην Ευρώπη. Να αποκλείσει τρεις διαφορετικές ομάδες.

Οι δύο προκρίσεις σε ισάριθμους γύρους αποτελούν ισοφάριση του ευρωπαϊκού του ρεκόρ του. Η προηγούμενη φορά που η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να αποκλείσει δύο αντιπάλους ήταν την περίοδο 1998-99, για το Κύπελλο Κυπελλούχων, πριν την καθιέρωση της φάσης των ομίλων.

Εκείνη τη σεζόν ο Απόλλωνας απέκλεισε δύσκολα την λιθουανική Εκράνας στον προκριματικό γύρο, με συνολικό σκορ 5-4. Στο εκτός έδρας παιχνίδι επικράτησε με 2-1, με γκολ των Κριστέα και Πίττα, ενώ ο συναρπαστικός επαναληπτικός του Τσιρείου τελείωσε 3-3. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν μάλιστα 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, για να έρθει η ανατροπή στην επανάληψη με δύο γκολ του Σπόλιαριτς και ένα του Καβάζη.

Ακόμα πιο δραματική ήταν η πρόκριση στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων επί της τσέχικης Γιάμπλονετς, αφού η ομάδα του Ντίτελ Φέρνερ προκρίθηκε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Οι δύο αγώνες τελείωσαν με το ίδιο σκορ (2-1), με τον Σοφρώνη Αυγουστή να αναδεικνύεται πρόσωπο του αγώνα στα πέναλτι.

Η πορεία του Απόλλωνα στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε απέναντι στον κυπελλούχο Ελλάδας, Πανιώνιο. Οι «κυανόλευκοι», παρά την πολύ καλή εμφάνιση, ηττήθηκαν με 3-2 μέσα στη Νέα Σμύρνη, ενώ έχασαν και στη Λεμεσό με 2-1.

Φέτος, λοιπόν, ο Απόλλωνας έχει την ευκαιρία να πετύχει για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του τρεις προκρίσεις και να δώσει το παρών του για 3η συνεχόμενη φορά στα πλέι-οφ του Γιουρόπα λιγκ. Τα δύο παιχνίδια με την Γκαμπάλα προσφέρονται για να φέρουν την ομάδα μας στην επόμενη φάση. Όχι πως είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος. Ο Απόλλωνας όμως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι «μεγάλωσε» στην Ευρώπη. Αν στην εξίσωση βάλουμε και την φετινή της ομάδας στα κύπελλα Ευρώπης, η οποία χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και ουσία, τότε οι πιθανότητες να πετύχει για πρώτη φορά τρεις προκρίσεις είναι πολλές.

Φυσικά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Έχοντας προκριθεί για δύο συνεχόμενες σεζόν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, από μόνη της η πρόκριση στα πλέι οφ δεν λέει κάτι. Αν τα καταφέρει όμως, ο Απόλλωνας θα έχει την ευκαιρία, με τη βοήθεια και της τύχης στην κλήρωση, να γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΕΚΡΑΝΑΣ (3-3)

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ (3-4 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ (3-2)

Keywords
Τυχαία Θέματα