Απόλλων: Έτοιμος κατά 75%

Ο προγραμματισμός στον Απόλλωνα ξεκίνησε με τις αποχωρήσεις. Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι έξι ποδοσφαιριστές δεν συνεχίζουν στην ομάδα.

Πρόκειται για τους Πίεχ, Σέρτζιο, Σεμέδο, Πελαγία, Ντουντού και Γκόμες. Ταυτόχρονα υπάρχει εκκρεμότητα με δύο ακόμα ποδοσφαιριστές, τους Γκίε και Μπεντόγια. Και για τους δύο η παραμονή θα εξαρτηθεί από τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Για τον Γκίε στον Απόλλωνα περιμένουν τη γνωμοδότηση του ιατρικού συμβουλίου του ΚΟΑ

για το αν θα βγει δελτίο υγείας στον Αφρικανό άσο, ενώ ο Μπεντόγια προσπαθεί να αναρρώσει από την πνευμονία που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους 2,5 μήνες. Ακόμα δεν έχει αναρρώσει, και στην Ισπανία, όπου βρίσκεται, περνά από εξειδικευμένες εξετάσεις για να διαπιστωθεί πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση.

Εκκρεμότητα υπάρχει με άλλους δυο ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο με τον Απόλλωνα. Πρόκειται για τους Στογιάνοβιτς και Μπάρμπαρο. Ο πρώτος μάλλον δεν θα μείνει, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί ψάχνει ομάδα να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ο δεύτερο είναι γιατί ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει άλλου τύπου παίκτη, για να συμπληρώσει τη μεσαία του γραμμή. Όσον αφορά τον Αργεντινό, δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας και θα αποχωρήσει. Το θέμα είναι ότι έχει συμβόλαιο. Είτε θα βρεθεί η λύση και θα αποδεσμευτεί είτε θα δοθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά.

Το ρόστερ του Απόλλωνα θα διαμορφωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με τις μετεγγραφές που θα γίνουν και πιθανότατα δεν θα ξεπεράσουν τις 4-5. Ήδη παίκτες των κυπελλούχων είναι οι Ζελάγια και Χατζηβασίλης, οι οποίοι αποτελούν τα πρώτα αποκτήματα την τρέχουσα περίοδο.
Άμυνα
Στην άμυνα ο Απόλλωνας είναι συμπληρωμένος και θα γίνει μόνο μια μετεγγραφή, αυτή του αριστερού μπακ, που θα προορίζεται για βασικός. Για τη θέση του τερματοφύλακα υπάρχουν οι Βάλε και Κίσσας, για το δεξί άκρο της άμυνας ο Ζοάο Πέδρο (έχει πάρει την απόφαση ο Σωφρόνης Αυγουστή ότι θα είναι ο βασικός του μπακ) και ο Στυλιανού, ενώ για το αριστερό ο Βασιλείου. Στο κέντρο της άμυνας συνεχίζει το σούπερ δίδυμο Ρομπέρζ και Βινίσιους, ενώ υπάρχει ακόμα ο Αγγελή, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι έτοιμος με την έναρξη της προετοιμασίας και ο Καρώ.
Κέντρο
Στη μεσαία γραμμή ο Απόλλωνας θα πάρει δύο παίκτες αν αποχωρήσει ο Μπεντόγια και έναν αν μείνει ο Ισπανός. Για τη θέση του αμυντικού μέσου υπάρχουν οι Σακκέτι, Μακρίδης, Ρέινολντς, για τον δεύτερο κόφτη (8άρι) οι Χάμπος, Μπεντόγια και για επιτελικοί οι Ντα Σίλβα και Ψύχας. Ο παίκτης που θα αποκτηθεί θα είναι 8-10αρο, ενώ αν φύγει ο Μπεντόγια ένα ακόμα 8άρι.
Επίθεση
Σίγουρα ο Απόλλωνας θα πάρει δύο ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στο φτερό, ο ένας θα είναι καθαρόαιμος ακραίος και ο άλλος θα μπορεί να παίζει και στην επίθεση. Θυμίζουμε ότι στα φτερά οι κυπελλούχοι έχουν τους Παπουλή, Σαρδινέρο, Χατζηβασίλη και Πίττα. Στην επίθεση υπάρχουν οι Μάγκλιτσα, Ζελάγια, ενώ για τον Γκίε τα είπαμε. Δεν θα πάρει άλλο επιθετικό η λεμεσιανή ομάδα, ακόμα και αν αποχωρήσει ο Αφρικανός άσος.

Με τα σημερινά δεδομένα, ο Απόλλωνας θα αποκτήσει ακόμα τέσσερεις ποδοσφαιριστές, που θα γίνουν πέντε αν δεν παραμείνει ο Μπεντόγια. Τέσσερεις είναι και οι ελεύθερες θέσεις στο ρόστερ του Απόλλωνα όσον αφορά τους κοινοτικούς και τους ξένους. Αν βρεθεί αξιόλογη περίπτωση Κύπριου ποδοσφαιριστή, είναι δεδομένο ότι ο Απόλλωνας θα προχωρήσει να τον αποκτήσει, αφού δίνει έμφαση στο ντόπιο προϊόν, ενώ σίγουρα θα πάρουν προαγωγή στην πρώτη ομάδα και κάποιοι από τους νεαρούς που κατέκτησαν το πρωτάθλημα με τη u21. Επίσης αν εντοπιστεί και αξιόλογη περίπτωση παίκτη κάτω των 22 του καταλόγου Β, επίσης θα αποκτηθεί, αφού στόχος του Σωφρόνη Αυγουστή είναι να έχει ένα γεμάτο ρόστερ, ώστε να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα