Απόλλων: Έχει δρόμο ακόμα να διαβεί

Μόνο τη νίκη κρατάνε στον Απόλλωνα από την πρεμιέρα με τον Άρη και ήδη το μυαλό πήγε στον επόμενο αντίπαλο που είναι η Ένωση.

Ο Πέδρο Εμάνουελ είχε μια καλή ευκαιρία να κατασκοπεύσει τον αντίπαλο της ομάδας του την Κυριακή και να δει από πρώτο χέρι τη δυναμικότητα των «βυσσινί».
Σκοπός του Πορτογάλου τεχνικού είναι η ομάδα του να παρουσιαστεί με σαφώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής, έτσι ώστε να μπορέσει να φθάσει στη δεύτερή της σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Ο κ. Εμάνουελ διαπίστωσε ότι χρειάζονται να βελτιωθούν αρκετά πράγματα στο παιγνίδι του Απόλλωνα για να μπορέσει

να βγάζει στο γήπεδο την εικόνα που ο ίδιος επιθυμεί.

Πρόβλημα στο κέντρο
Κόντρα στον Άρη το μεγάλο πρόβλημα ήταν η μεσαία γραμμή. Τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα δεν είναι το καθαρό δεκάρι που έχει συνεχώς στο μυαλό του να δημιουργήσει, αλλά είναι ένας επιθετικός μέσος που ψάχνει συνεχώς δίοδο προς την αντίπαλη εστία για να εκτελέσει. Ο δεύτερος δημιουργικός μέσος ήταν ο Σακκέτι, ο οποίος όμως είναι καθαρός κόφτης και έχει πρόβλημα στο να μπορέσει να οργανώσει το παιγνίδι της ομάδας του. Έτσι ο Απόλλωνας στερείται το κάθετο παιγνίδι και προσπαθεί να αναπτυχθεί μόνο από τα πλάγια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Απόλλωνας γινόταν επικίνδυνος από τον άξονα μόνο όταν ο Παπουλής γυρνούσε πιο κεντρικά ή μετά την είσοδο στο παιγνίδι του Ρόσα που είναι πιο καθαρό δεκάρι από τους συμπαίκτες του.

Το 4-1-4-1
Ταυτόχρονα οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό το 4-1-4-1 που τους διδάσκει από την αρχή ο κ. Εμάνουελ, γι' αυτό και ο Γκουγιόν, σαν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, έχει πολλές φορές προβλήματα και οι αντίπαλοι φτιάχνουν καταστάσεις επικίνδυνες για την εστία του Βάλε από τον κεντρικό διάδρομο.

Ενισχυμένος
Η επιστροφή στη δράση του Στογιάνοβιτς και η ετοιμότητα του Σλάβτσεφ (που σαφέστατα το γκολ που σημείωσε 180 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιγνίδι θα τον βοηθήσει αφάνταστα στην ψυχολογία) θα δώσουν τη δυνατότητα στον τεχνικό του Απόλλωνα να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που τα χαρακτηριστικά τους ταιριάζουν περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζει ο Απόλλωνας.
Το θετικό για τον Απόλλωνα είναι πως πήρε τη νίκη, παρά τη μέτρια παρουσία του, κόντρα σε έναν καλό και παθιασμένο αντίπαλο, κάτι που του επιτρέπει να κοιτάζει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Ήδη ο κ. Εμάνουελ υποσχέθηκε ότι από το αμέσως επόμενο παιγνίδι η εικόνα της ομάδας του θα είναι βελτιωμένη, ενώ έρχεται και η διακοπή που θα του επιτρέψει να δουλέψει ακόμα περισσότερο με τους παίκτες του, ενώ θα επιστρέψει στη δράση και ο αρχηγός Μερκής.

Keywords
Τυχαία Θέματα