Απόλλων: "Ντέρμπι" πριν τα ντέρμπι

Πανέτοιμος για ακόμα μια νίκη που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο του είναι ο Απόλλωνας, ο οποίος υποδέχεται στο απόρθητο κάστρο του την Πάφο.

Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά, αφού τον τελευταίο μήνα πετάνε από νίκη σε νίκη. Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ θέλει να προσθέσει ακόμη ένα τρίποντο στο ενεργητικό της, έτσι ώστε να πάει με την ψυχολογία στο φουλ στα ντέρμπι που ακολουθούν. Στο πλευρό της η λεμεσιανή ομάδα θα έχει τον κόσμο της, ο οποίος αναμένεται να δώσει μαζικά σήμερα το «παρών» του στο «Τσίρειο». Ο κ. Εμάνουελ προετοίμασε τους

παίκτες του για να αντιμετωπίσουν ακόμα μια σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει να μπει εμπόδιο στον δρόμο τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να διατηρήσουν την ηρεμία τους, το καθαρό μυαλό και να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο παιγνιδιού που δούλεψαν όλη την εβδομάδα. Τους τόνισε ότι ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος και έτσι να βγάλουν από το μυαλό τους ότι έχουν το τρίποντο δεδομένο. Σε τέτοια παιγνίδια, όπου ο αντίπαλος είναι αποφασισμένος να αμυνθεί, «κλειδί» είναι το γρήγορο γκολ για να του ανατρέψει τα σχέδια και να επιτρέψει στον Απόλλωνα να διαχειριστεί αυτός τον αγώνα όπως θέλει.

Σύμμαχος της λεμεσιανής ομάδας θα είναι η δύναμη της έδρας, αφού στο «Τσίρειο» ο Απόλλωνας φέτος σε 11 αγώνες μετρά 8 νίκες και 3 «άγονες» ισοπαλίες, ενώ και στο κύπελλο έχει «δύο στα δύο». Στόχος του Απόλλωνα είναι να προσθέσει ακόμα μια εντός έδρας επιτυχία, έτσι ώστε να τονωθεί ακόμη περισσότερο η αυτοπεποίθηση των παικτών εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει.

Χωρίς τέσσερεις
Η προετοιμασία των «κυανολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες και για άλλον έναν αγώνα ο Πέδρο Εμάνουελ έχει απουσίες. Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Σακκέτι (εκτίει τη 2η αγωνιστική της τιμωρίας του) και Στογιάνοβιτς (συμπλήρωσε κάρτες) και οι ανέτοιμοι Κολοκούδιας και Κυριάκου. Όπως έχει δείξει πολλές φορές, ο Απόλλωνας ξέρει να αντικαθιστά με τον καλύτερο τρόπο όσους απουσιάζουν, αφού το ρόστερ του είναι αρκετά γεμάτο. Σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα στη Λάρνακα επιστρέφουν οι Αγγελή και Μέζγκα. Ο τεχνικός του Απόλλωνα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το προσφιλές του 4-1-4-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπρούνο Βάλε. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα είναι ο Ζοάο Πέδρο και στο αριστερό ο Ελίζιο Σίλβα. Στο κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Αγγελής Αγγελή δίπλα από τον Λεάντρο Φρέιρε. Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης θα έχει τον ρόλο του αμυντικού μέσου, με τους Άλεξ Ντα Σίλβα και Σιμέον Σλάβτσεφ να παίζουν μπροστά του. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ξανά ο Άντον Μάγκλιτσα, με τους Γιώργο Βασιλείου και έναν εκ των Φώτη Παπουλή, Τουράμ ή Μέζγκα στα φτερά. Οι Ντα Σίλβα, Βάλε, Σλάβτσεφ, Βασιλείου, Παπουλής και Στυλιανού πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού είναι στο όριο των καρτών κι αν δεχθούν... παρατήρηση θα χάσουν το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα