ΑΕΚ: Νίκη αύριο, κι όχι «3Χ3»

Μοναδικός στόχος της ΑΕΚ στο αυριανό παιχνίδι με την ουραγό Αγία Νάπα είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Η 17η νίκη, η οποία θα κρατήσει την ομάδα στα ψηλά, με ενδεχόμενο να επιστρέψει στην κορυφή, αν έχει οποιεσδήποτε απώλειες ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Η ομάδα της Λάρνακας δεν παρασύρεται όμως από αυτό το γεγονός και το μυαλό όλων παραμένει στο δικό τους παιχνίδι. Μόνο

το αυριανό παιχνίδι βλέπουν και όχι πιο μακριά. Κανένας υπολογισμός και καμιά μαθηματική πράξη που να αφορά τα επόμενα δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Βήμα - βήμα. Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί από την αρχή του φετινού μαραθωνίου. Πιο σωστά, αυτό ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια, όταν άρχισε να αλλάζει κάτι στην ομάδα της Λάρνακας. Πολλά άλλαξαν, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία, όχι μόνο στα αποδυτήρια, αλλά και στους αγωνιστικούς χώρους και στις κερκίδες. Νοοτροπία η οποία ανέβασε επίπεδα πολλά και σημαντικά τους «κιτρινοπράσινους». Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ο Τόμας Κρίστιανσεν προετοιμάζει την ομάδα του για τα ντέρμπι, την προετοίμασε και για το αυριανό παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει μάθει να μετατρέπει σε εύκολα κάποια παιχνίδια με τον αγωνιστικό της χαρακτήρα. Το μεγάλο μυστικό, αυτό είναι. Σοβαρότητα, πειθαρχία και συγκέντρωση από την αρχή των αγώνων. Έτσι γίνονται οι αγώνες πιο εύκολοι. Από πριν δεν είναι κανένα παιχνίδι εύκολο. Στον αγωνιστικό χώρο κρίνονται τα πάντα. Κανένας στα «κιτρινοπράσινα αποδυτήρια» δεν υπολόγισε ποτέ από πριν μια σειρά αγώνων και ν’ ασχοληθεί με πράξεις και με το «3x3». Στην ΑΕΚ έχουν μάθει να προσθέτουν και ποτέ δεν πολλαπλασιάζουν. Στόχος στο αυριανό παιχνίδι είναι η νίκη και αμέσως μετά προετοιμασία για τον αγώνα με τον Απόλλωνα στο ΓΣΖ.

Την πιο δυνατή ενδεκάδα
Η αρχική ενδεκάδα φανερώνει τις περισσότερες φορές και τα σχέδια των προπονητών. Ο Τόμας Κρίστιανσεν και στο αυριανό παιχνίδι θα χρησιμοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει και δεν θα σκεφτεί πριν τον αγώνα να προφυλάξει παίκτες που είναι στο όριο καρτών ή έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναλόγως και της εξέλιξής του. Εκτός αποστολής θα είναι μόνο ο τραυματίας Μόισοφ και ο τιμωρημένος Λαμπάν. Επιστρέφει ο Μαρτσίνιακ από τιμωρία, έτσι οι επιλογές σε κάποιες γραμμές είναι πολλές και ποιοτικές. Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Τόνιο. Στην άμυνα θ’ αγωνιστούν, όπως και στο κύπελλο με την Ανόρθωση, οι Καταλά και Μουρίγιο. Αριστερά θα διεκδικήσουν τη θέση οι Χαραλάμπους και Μαρτσίνιακ και δεξιά ο Ορτίθ. Στη μεσαία γραμμή Τομάς, Μπόλιεβιτς και Λαρένα. Στα άκρα της επίθεσης οι Τέτε και Εγγλέζου και μπροστά ο Άλβες, ο οποίος είναι στο όριο και μπορεί να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Μυτίδη, ο οποίος είχε πολύ καλές εμφανίσεις με την Ανόρθωση στο κύπελλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα