Απόλλων: Η πρόκριση, ο Βάλε και η επόμενη ημέρα

Η μέτρια εμφάνιση του Απόλλωνα στον επαναληπτικό αγώνα με την Ανόρθωση δεν αξίζει καμία ανάλυση. Οι γαλάζιοι, με ασπίδα το 6-0 του πρώτου αγώνα, πήγαν στο «Παπαδόπουλος» απλά για να σφραγίσουν την πρόκριση στον τελικό της 24ης Μαΐου. Η σημερινή αγγαρεία ήταν μέσα στο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές και τον Σωφρόνη Αυγουστή και υποχρεωτικά έπρεπε να την υποστούν.

Προτού πάμε στην επόμενη ημέρα, θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στον Μπρούνο Βάλε.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας για ακόμα μια φορά έδειξε και απέδειξε τη μεγάλη του κλάση. Ο κέρβερος του Απόλλωνα πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις και ήταν ο άνθρωπος που κράτησε το σκορ στο 1-0. Ο Βάλε, εδώ και χρόνια, είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα της Λεμεσού και ένας εκ των πρωταγωνιστών του Απόλλωνα στις επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη. Τώρα, αν καταφέρει να προσθέσει ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση και πανηγυρίσει το 3ο κύπελλο με τους γαλάζιους θα το μάθουμε το βράδυ της 24ης Μαΐου.

Τώρα, σχετικά με την επόμενη ημέρα, ο Απόλλωνας δεν μπορεί να περιμένει πολλά από το πρωτάθλημα. Οι εφτά βαθμοί από την κορυφή ρεαλιστικά μηδενίζουν τις πιθανότητες για τον τίτλο και είναι κάτι που αντιλαμβάνονται και παραδέχονται οι γαλάζιοι. Η δεύτερη θέση και πάλι δεν είναι στα πόδια της ομάδας, σε αντίθεση με την κατάκτηση του κυπέλλου που είναι ο μεγάλος στόχος, όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα.

Οι Σωφρονης Αυγουστή, μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, καλείται να προετοιμάσει και να φρεσκάρει την ομάδα του προκειμένου να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη για να κατακτήσει τον τίτλο. Τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος με Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, θα αποτελέσουν δυνατά τεστ ενόψει του τελικού. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα ξεκουραστούν και άλλοι θα πάρουν χρόνο στα πόδια τους, ώστε να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη βραδιά.

Τα πιο πάνω δεν σημαίνουν και αδιαφορία στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Άλλωστε, οι γαλάζιοι διαθέτουν «ρεζέρβες» που μπορούν να ανταποκριθούν αρκετά καλά απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα