Αποκλεισμός για Βραζιλία με γκολ... με το χέρι!

Το Περού νίκησε την Βραζιλία με 1-0 και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Copa America Centenario, πετυχαίνοντας όμως το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με πεντακάθαρο χέρι! Στους "8" και το Εκουαδόρ που συνέτριψε 4-0 την Αϊτή



Είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης απέναντι στην Βραζιλία για 31 ολόκληρα χρόνια όμως άξιζε η αναμονή για το Περού. Η "Blanquirroja" επιβλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με 1-0 της

"Σελεσάο" με σκόρερ τον Ραούλ Ρουιντίας στο 75ο λεπτό και πανηγύρισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Coppa America Centenario παίρνοντας την 1η θέση στον Β' όμιλο και αφήνοντας ταυτόχρονα εκτός συνέχεια τους Βραζιλιάνους.

Ωστόσο το γκολ με το οποίο προκρίθηκε η ομάδα του Ρικάρντο Καρέκα δεν έπρεπε να μετρήσει σε καμία περίπτωση, με τον σκόρερ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα με το χέρι του (!) από το ύψος της μικρής περιοχής (μετά από γύρισμα του Άντι Πόλο από τα δεξιά) και τον Ουρουγουανό διαιτητή Αντρές Κούνια να δείχνει τη σέντρα παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Βραζιλίας και τις διαβουλεύσεις που κράτησαν περίπου τέσσερα λεπτά.

"Το γκολ ήταν μία πολύ γρήγορη φάση όπου η μπάλα βρήκε στο μηρό μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος πολύς θόρυβος", δήλωσε στο φινάλε του αγώνα (έλαβε χώρα στο "Gillette Stadium" του Φόξμπορο) ο σκόρερ, με το γκολ του να υποχρεώνει την Βραζιλία για πρώτη φορά μετά το 1987 να μείνει εκτός της νοκ-άουτ φάσης του Copa America.

Keywords
Τυχαία Θέματα