ΑΕΛ: Ο… σίγουρος Αλί Σαβανέ και οι άλλοι

Οι «κίτρινοι» έχουν συμφωνήσει με αρκετούς ποδοσφαιριστές και αναμένονται ανακοινώσεις
--------------------------------------------------------------------------

Δύο εβδομάδες πριν από την ανεπίσημη έναρξη των προπονήσεων στην ΑΕΛ με τη διαδικασία των εργομετρικών, ο Πάμπος Χριστοδούλου σε συνεργασία με τη διοίκηση προσπαθεί να κλείσει το ρόστερ για τη νέα περίοδο. Αν και επισήμως η λεμεσιανή ομάδα ανακοίνωσε 6 νέους ποδοσφαιριστές (Φιρμίνιο,

Μπενγκούι, Ουέλιγκτον, Κυριάκου, Ηλία, Νικολάου), οι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι πολύ περισσότεροι. Καθημερινά έρχονται πληροφορίες για κλειστούς ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη υπογράψει και η ανακοίνωσή τους θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο… 100% σίγουρος είναι ο Αλί Σαβανέ. Απ' εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι άλλοι όπως οι Κίττος, Νούριο Φορτούνα, Ντάνι Σίλας που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως είναι προ των πυλών της ΑΕΛ. Επίσης για θέσεις κλειδιά, όπως είναι του τερματοφύλακα και του κεντρικού αμυντικού, στο στόχαστρο της λεμεσιανής ομάδας είναι ο Βενεζουελάνος κίπερ Ρόμο και ο Αφρικανός αμυντικός Μπογιόμ. Δεν αποκλείεται για τη θέση του τερματοφύλακα να απασχολήσει ξανά ο Λιθουανός Τσερνιάουσκας, που έμεινε ελεύθερος από τη Δυναμό Βουκουρεστίου. Όπως και να έχει, ο προγραμματισμός μοιάζει να είναι σε αρκετά καλό στάδιο, αφού αν όλοι όσοι αναφέραμε κλείσουν, τότε θα μείνουν λίγες κινήσεις για να συμπληρωθεί το παζλ. Ένας αριστερός μπακ, ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός, ένα 8άρι, ένα 10άρι μόνο αν φύγει ο Αγκάνοβιτς, ένας επιθετικός και ένας ακόμα παίκτης για το φτερό. 5-6 μετεγγραφές, για να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός που περιλαμβάνει 17 (μπορεί και 18) νέα πρόσωπα. Και θυμίζουμε ότι επίσημα οι προπονήσεις αρχίζουν στις 4 Ιουλίου, δηλαδή σε τρεις εβδομάδες και το πρωτάθλημα σε 2,5 μήνες.

Φυσικά για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την ΑΕΛ της περιόδου 2016-17 θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το σκηνικό με τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ της χρονιάς που τελείωσε. Παίκτες όπως οι Ρομπέρ, Σταύρου, Σιέλης, Ελευθερίου, Αγκάνοβιτς έχουν συμβόλαιο και για την νέα περίοδο, και επισήμως δεν έχει λεχθεί κάτι για το μέλλον τους με εξαίρεση τον Σιέλη, στον οποίο έγινε πρόταση για να παραμείνει με μειωμένες απολαβές και τον Αγκάνοβιτς, τον οποίο επισήμως στην ΑΕΛ είπαν ότι υπολογίζει ο προπονητής για την νέα περίοδο, όμως είναι ανοικτοί και σε προτάσεις για παραχώρησή του. Για τους πιο μικρούς Φράγκου και Μαύρου, που επίσης έχουν συμβόλαια και για τη νέα περίοδο, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως στο ξεκίνημα της προετοιμασίας θα είναι κανονικά με την ομάδα και θα αποφασίσει ο κ. Χριστοδούλου στην πορεία, αν θα τους διατηρήσει στο ρόστερ ή αν θα επιλέξει να τους δώσει η ΑΕΛ δανεικούς για να πάρουν λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους τη νέα περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα