Αποκατάσταση ποταμού Μεσόγης

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
Στην αποκατάσταση του ποταμού που διαπερνά την κοινότητα Μεσόγη της επαρχίας Πάφου προχωρά το Περιβαλλοντικό Ίδρυμα Terra Cypria με τοπικούς παράγοντες της κοινότητας, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η Μεσόγη είναι ένα από τα δύο χωριά στην Κύπρο που επιλέγηκαν για τη συγκεκριμένη δράση και το Ίδρυμα είναι σε στενή συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μεσόγης,

το Δημοτικό Σχολείο, τον Σύνδεσμο Γονέων αλλά και με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το Τμήμα Δασών για την ανάδειξη του ποταμού Κλοκκαρκά.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης Γεώργιος Χρίστου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο ποταμός είναι ένα πολύ σημαντικό φυσικό στοιχείο της περιοχής, τόσο για τη σημαντική βιοποικιλότητα που διαθέτει, με πλούσια βλάστηση και με προστατευόμενους δρυς, όσο και για το γεγονός ότι αποτελεί πνεύμονα πρασίνου. Όπως εξήγησε, ο ποταμός υποβαθμίστηκε σημαντικά λόγω της ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών και μπάζων.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, έγινε καθαρισμός του ποταμού, στο σημείο που γειτνιάζει με το Δημοτικό Σχολείο Μεσόγης, ώστε να γίνει προσβάσιμος και να αξιοποιηθεί για εκπαίδευση των μαθητών και άλλων ενδιαφερομένων. Ανέφερε πως η εργασία για καθαρισμό διήρκησε τέσσερεις μέρες, ενώ είχε προηγουμένως εξασφαλιστεί και η συγκατάθεση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Το 2014 στο πλαίσιο του έργου MedScapes ,που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, το Περιβαλλοντικό Ίδρυμα προχώρησε σε διετή συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο και Ιορδανία, με στόχο την καταγραφή και επιστημονική χαρτογράφηση του μοναδικού τοπίου της Ανατολικής Μεσογείου. Μεταξύ των δράσεων ανάδειξης του τοπίου, επιλέγηκαν δύο περιοχές σε κάθε χώρα και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς θα προωθείται ένα έργο που προάγει χαρακτηριστικά στοιχεία του τοπίου.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα