ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ/ Mail Ροζίτας: Εύχομαι να γίνουμε πιο πλούσιοι

Τα πάνω κάτω έφερε η θεληματική κατάθεση της βασικής ύποπτης στο σκάνδαλο της διασπάθισης περίπου πέντε εκατομμυρίων από ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ. Μερικά εξ αυτών των ερευνητικών, ήταν σε συνεργασία και με το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η φερόμενη ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, στη θεληματική της κατάθεση, δυο μέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον Κακουργιοδικείου, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να κατονομάσει επιπλέον πρόσωπα ως φερόμενους συνεργούς της στην όλη υπόθεση. Υπέδειξε στους ανακριτές τον ρόλο των συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία, ουσιαστικά, «καρφώνει» ότι έλαβαν επίσης χρήματα από την εκπόνηση των ερευνητικών προγραμμάτων.

Τα καυτά email με τις κατευθυντήριες

Το SigmaLive εξασφάλισε και παρουσιάζει τις καθοριστικές συνομιλίες της Παυλίδου με συνεργάτη της σε ένα εκ των 23 ερευνητικών προγραμμάτων. Οι εν λόγω συνομιλίες είναι από ηλεκτρονικά μηνύματα και αφορούν διακινήσεις στο εξωτερικό της εν λόγω με συνεργάτες της και διαμονές σε ξενοδοχεία. Ένα απ’ τα μηνύματα, εξάλλου, αφορά την αγορά του περιβόητου ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας Apple.

Ο εν λόγω υπολογιστής αγοράστηκε για τις ανάγκες, σύμφωνα με τον αρχικό ισχυρισμό, συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος. Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα Para – Mare Tourism, το οποίο αφορούσε την προβολή και την ψηφιακή στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και δημιουργία παρατηρητηρίου τουρισμού σε Κύπρο, Κρήτη και Κω.

Σε αυτό το πρόγραμμα, η Παυλίδου είχε ζητήσει την εργοδότηση του γιου και συγκατηγορούμενού της. Για το πρόγραμμα αυτό, εκπονήθηκαν εργασίες που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, έγιναν υπερπληρωμές, καθώς επίσης και αγορά υπολογιστή MAC, χωρίς αυτό να κρίνεται απαραίτητο.

«Μα το ξέχασες κιόλας εντελώς ή προσπαθείς να κερδίσεις χρόνο; :-) Μιλώ για την απάντηση που αφορα το laptop που θέλω να αγοράσω. Έμαθες κάτι; Για να ξέρω πώς να προχωρήσω.

Υπενθυμίζω επίσης τις δουλειές που πρέπει να κάνουμε για τον σχεδιασμό του π/υ και της επιστημονικής εργασίας.Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.
Ευχαριστώ.Ροζίτα».

Σύμφωνα με τα email που κατέχει το SigmaLive, στην επίμαχη αυτή συνομιλία φαίνεται και η ανυπομονησία για την εν λόγω αγορά, αφού υπάρχουν τρία μηνύματα σε διάστημα μιας εβδομάδας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Σε ένα μήνυμα, μάλιστα, καταγράφονται και οι προαπαιτούμενες, από την ίδια την Παυλίδου, προδιαγραφές του εν λόγω υπολογιστή.

Τα ξενοδοχεία και τα ταξίδια…

«Waiting for you» είναι ο τίτλος ηλεκτρονικού μηνύματος προς συνεργάτη της σε πρόγραμμα.

«Ελπίζω να πέρασες καλά και να φάγατε καλά. Αύριο που θα είσαι επιτέλους πίσω, πρέπει να συντονιστούμε λίγο για τις «δουλειές» μας. Αγωνίζομαι να βρω ξενοδοχείο. Το «δικό» μας έχει τιμές των 200 ευρώ, οπότε απορρίπτεται. Βρήκα ένα άλλο στην περιοχή σε καλή τιμή, αλλά να το δεις κι εσύ αύριο για να αποφασίσουμε και να ενημερώσουμε και τους άλλους για την κράτηση. Επίσης, σε θέλω και για άλλα (μην πάει ο νους σου στο πονηρό,  ). Μόλις μπορέσεις αύριο επικοινώνησε μαζί μου.

Καλό ταξίδι, Ροζίτα», αναφέρει το μήνυμα που εξασφάλισε το SigmaLive, το οποίο αφορά προφανώς τα περιβόητα ταξίδια στο εξωτερικό, για τα οποία, όπως έγινε γνωστό, η Παυλίδου έλαβε συνολικά €20.568,87 για 37 συνολικά ταξίδια στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι συνεργάτες της ταξίδεψαν σε μια μόνο περίπτωση στο εξωτερικό για τις ανάγκες συναντήσεων για τα ερευνητικά προγράμματα.

«Να είμαστε πιο πλούσιοι τη νέα χρονιά»

Ένα ακόμη μήνυμα της Παυλίδου καταγράφει τις ευχές προς τον συνεργάτη της σε συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2009. Να σημειωθεί ότι η διασπάθιση των 23 συνολικά ερευνητικών προγραμμάτων αφορούσε την περίοδο 2008 – 2015.

«Χρόνια σου πολλά και με πολλά προγράμματα.
Εύχομαι τα MED μας να περάσουν όλα και να είμαστε πιο πλούσιοι στη νέα χρονιά.
Χίλια συγνώμη για την καθυστέρηση. Για να είμαι ειλικρινής ξέχασα και το θυμήθηκα ξαφνικά.
Αν χρειάζεται κάτι άλλο πες μου.
Ετοιμάσου για Βαρκελώνη. Άλλαξα τα εισιτήρια.
Θα έχει και δάκτυλα εκεί;
Ροζίτα», αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα με αποστολέα τη Ροζίτα Παυλίδου.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης

Στη θεληματική της κατάθεση, η Παυλίδου εμπλέκει τρία πρόσωπα, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Στην 55σελιδη συνολικά κατάθεση, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για ύπαρξη «τρομοκρατών» εντός του ΤΕΠΑΚ. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, τα εν λόγω άτομα αφορούν συνεργάτες του καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους. Οι εν λόγω Ελλαδίτες συνεργάτες του Θεοχάρους φέρονται πως είναι οι «τρομοκράτες», για τους οποίους καταλογίζει συνεργασία στον Θεοχάρους, με «σκοτεινά συμφέροντα» και αυτό, λόγω του ότι η εμφάνισή τους παραπέμπει σε «τρομοκρατική ομάδα».

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον καθηγητή Θεοχάρους, ζητώντας του τη δική του άποψη για τα όσα του καταλογίζει στη θεληματική της κατάθεση η Παυλίδου, ωστόσο ο ίδιος, γνωρίζοντας για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν θέλει να σχολιάσει κάτι στο παρόν στάδιο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού έχει ξεκινήσει παράλληλα νέες διαδικασίες ερευνών αναφορικά με τα όσα ανέφερε στη θεληματική της κατάθεση η βασική ύποπτη της υπόθεσης. Ως εκ τούτου, αρχίζει νέος κύκλος καταθέσεων και περαιτέρω εξελίξεων τις επόμενες μέρες στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

ΤΕΠΑΚ:Υποδείξεις,"Πιάστο γιο μου"-Αχρείαστα MAC και φαγοπότι

ΤΕΠΑΚ: Νέες αποκαλύψεις για τη λειτουργό-1 χρόνος 40 ταξίδια

Keywords
Τυχαία Θέματα