Αυτοπυρπολήθηκε κι άλλος μοναχός από το Θιβέτ

Ένας Θιβετιανός μοναχός αυτοπυρπολήθηκε στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με δύο οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Θιβετιανών, οι οποίες επισημαίνουν ότι είναι τουλάχιστον ο 150ος που προβαίνει από το 2009 σε αυτήν την ακραία μορφή διαμαρτυρίας κατά της κινεζικής παρουσίας στο Θιβέτ.

Πρόκειται για έναν εξηντάχρονο μοναχό που ονομαζόταν Τένγκα, ο οποίος περιλούστηκε την Κυριακή με καύσιμο και υπέκυψε στα τραύματά του στην περιοχή Γκανζί της επαρχίας Σετσουάν, όπου φέτος άλλοι

δύο άνθρωποι έχουν αυτοπυρποληθεί, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση "Ελευθερώστε το Θιβέτ", που εδρεύει στη Βρετανία.

Άλλη μια οργάνωση που έχει την έδρα της εκτός Κίνας, η Διεθνής Εκστρατεία για το Θιβέτ (CIT), μετέδωσε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, στο οποίο περαστικοί βλέπουν τον άνδρα αυτόν να κείτεται στο έδαφος και να καίγεται προτού επέμβουν ένστολοι που προσπαθούν με κουβέρτες και έναν πυροσβεστήρα να σβήσουν τις φλόγες.

Σε ερώτηση του AFP, οι κινεζικές αρχές απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν για το περιστατικό αυτό. "Θέλουμε ελευθερία στο Θιβέτ", φώναξε ο μοναχός την ώρα που τον τύλιγαν οι φλόγες, ανακοίνωσε η οργάνωση CIT, σημειώνοντας, από την πλευρά της, ότι δεν γνωρίζει αν ο μοναχός υπέκυψε τελικά ή όχι στα τραύματά του.

Σύμφωνα και με τις δύο οργανώσεις, ο Τένγκα είναι ο πέμπτος Θιβετιανός που αυτοπυρπολείται στην Κίνα από την αρχή της χρονιάς, ενώ τουλάχιστον 150 έχουν αυτοπυρποληθεί από το 2009 διαμαρτυρόμενοι για την κινεζική παρουσία στο Θιβέτ. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκύψει στα τραύματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα